Network slicing technologie geeft boost aan 5G-industrie

28 februari 2023 redactie AutomationNL Innodisk

De opkomst van 5G leidt tot nieuwe uitdagingen voor gegevensopslag voor de industrie. Innodisk lanceert gepatenteerde iSLC-technologie met 100.000 P/E-cycli om de mogelijkheden van 5G-netwerken en AI Smart City beter te benutten.

De 5G-industrie heeft een hoge vlucht genomen, met name in de netwerk-slicingtechnologie, die de ontwikkeling van een efficiënte transmissiearchitectuur voor 5G-netwerken mogelijk heeft gemaakt.

Network slicing stelt carriers in staat om meerdere netwerken te bouwen om te voldoen aan de gedifferentieerde vereisten en netwerkopties van verschillende klanten, wat ook nieuwe uitdagingen op het gebied van gegevensopslag met zich meebrengt voor de industrie.

Betere opslagprestaties

Om klanten te helpen de obstakels te overwinnen die het opslaan van en toegang tot gegevens in ruwe industriële omgevingen met zich meebrengen, heeft Innodisk, een specialist in industriële flashopslag, een uitgebreide lijn van industriële opslagoplossingen gelanceerd. Vooral als reactie op de krachtige lees- en schrijfvereisten die worden gegenereerd door IoT-apparaten en AI edge computing, heeft Innodisk de gepatenteerde iSLC-technologie van de nieuwe generatie geïntroduceerd met zijn exclusieve doorbraak in firmwaretechnologie.

Door de combinatie van de BiCS5 112-laags TLC 3D NAND Flash, verbetert de nieuwe technologie de industriële opslagprestaties en bereikt het de hoogste 100K P/E-cycli in de branche. Vergeleken met traditionele TLC 3D NAND Flash verlengt dit de levensduur met 33 keer.

Aangezien veel 5G-netwerken, 5G-infrastructuur en smart city-toepassingen werken onder zware buitenomstandigheden of in 24/7-omgevingen, zoals slimme e-betaling op basis van AI-visie-inspectie en ANPR, maakt Innodisk gebruik van de hardware/software-integratie mogelijkheid om de firmwaretechnologie te integreren met de iSLC-serie. Met de exclusieve iData Guard- en iPower Guard-firmware van Innodisk kan de datatransitie worden uitgevoerd in onstabiele omgevingen en worden beschermd om optimale stabiliteit en ervaring te bereiken voor de zakelijke kansen van 5G-netwerken, slimme steden en AIoT-toepassingen.

De Innodisk iSLC-serie ondersteunt SATA- en PCIe-interfaces en biedt verschillende specificaties van maten, evenals de standaard en industriële temperatuurmodellen met een breed bereik. Nu zijn de SATA SSD 3IE7- en PCIe 4IG2-P-serie op de markt verkrijgbaar, en de PCIe 3IE6- en PCIe 4IE3-serie worden binnenkort gelanceerd in het tweede kwartaal van 2023.

Altijd op de hoogte blijven?