Edge-oplossing voor procesautomatisering

26 september 2022 Robbert Hoeffnagel Agilox

NTT lanceert in samenwerking met VMware een edge- oplossing die speciaal bedoeld is voor de proces- en maakindustrie. Het maakt onder andere gebruik van 5G.

Nu industriële bedrijven steeds meer gebruikmaken van robotics, voertuigen die autonoom rijden en fabrikanten overstappen op omnichannel-modellen, is er een grotere behoefte aan gedistribueerde rekenkracht en gegevensopslag met snelle responstijden. Om dit mogelijk te maken werken NTT als telecomaanbieder en softwarebedrijf VMware samen om edge/cloud-omgevingen mogelijk te maken die kunnen communiceren via 5G. Hierdoor wordt het verwerken van data veel dichter bij de locatie gebracht waar deze gegevens gegenereerd worden dan voorheen haalbaar was.

“Bedrijven zijn in toenemende mate gedistribueerd opgezet - van de digitale architectuur waar ze afhankelijk van zijn tot de menselijke arbeidskrachten die zich dagelijks voor het bedrijf inzetten. Dit heeft in elke branche een verandering veroorzaakt, waardoor de productie, levering en consumptie van data zijn veranderd”, zegt Sanjay Uppal, Senior Vice President en General Manager, Service Provider and Edge Business Unit, VMware. “Door VMware’s Edge Compute Stack in NTT’s Edge-as-a-Service beschikbaar te maken, kunnen onze gezamenlijke klanten edge-native applicaties bouwen, uitvoeren, beheren, verbinden en beter beschermen, terwijl ze de consis- tente infrastructuur en operaties met de kracht van edge computing gebruiken.”

Game changer

“De combinatie van Edge en Private 5G die we introduceren is een game changer voor onze klanten”, zegt Shahid Ahmed, Group EVP, New Ventures and Innovation CEO bij NTT. “De combinatie van NTT en VMware’s Edge Compute Stack en Private 5G levert een oplossing voor ondernemingen die de prestaties en kostenefficiëntie van kritieke applicaties aan de netwerk edge willen optimaliseren. Minimale latency, maximale verwerkingskracht en een wereldwijde dekking zijn precies wat bedrijven nodig hebben voor het versnellen van hun digitale transformatie.” ●

Altijd op de hoogte blijven?