Softing integreert edgePlug Fanuc CNC in Siemens Industrial Edge

EdgePlug Fanuc CNC

Softing breidt zijn edgePlug familie uit met edgePlug Fanuc CNC. De op Linux gebaseerde Docker container levert besturingsdata voor gebruik in Siemens Industrial Edge applicaties.

De Docker gebaseerde softwareproducten van Softing’s edgePlug familie verbinden besturingen met applicaties in de Siemens Industrial Edge, een open direct inzetbaar edge computing platform. De nieuwe edgePlug kan worden gebruikt om machine- en productiedata van Fanuc CNC-productseries te lezen. Sinds mei 2022 is edgePlug SIinumerik CNC al beschikbaar voor toegang tot data van Siemens 840D CNC besturingen. In een latere fase zal ook toegang tot Simatic S7 data beschikbaar komen.

Industrial Edge marketplace

De edgePlugs zijn beschikbaar in de Siemens Industrial Edge Marketplace en kunnen worden geconfigureerd via de geïntegreerde Siemens Industrial Information Hub (IIH) tool. Aankoop en licentiëring van de edgePlugs zijn volledig geïntegreerd in de Siemens Industrial Edge Marketplace. Het licentiemodel is schaalbaar en gebaseerd op het aantal vereiste besturingsaansluitingen.

De edgePlugs kunnen worden gebruikt voor alle edge, cloud en op-locatie applicaties die toegang vereisen tot besturings- of machinedata. De applicaties maken gebruik van de OPC UA servers of MQTT brokers die beschikbaar zijn in de Siemens Industrial Edge, om toegang te krijgen tot de geleverde data. Op hun beurt gebruiken de edgePlugs Ethernet om verbinding te maken met de besturingen.

Eerder deze maand presenteerde Softing de edgePlugs tijdens de vakbeurs SPS 2022 in Neurenberg.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of