Exotec bouwt 4.000ste magazijnrobot (and still counting)

13 december 2022 redactie AutomationNL

Exotec, de Franse fabrikant van innovatieve magazijnrobotica, heeft zijn 4.000ste robot afgeleverd. De nieuwe mijlpaal komt slechts zes maanden nadat Exotec zijn 3.000e Skypod-robot heeft geproduceerd, wat de sterke vraag naar de kenmerkende oplossing van de organisatie benadrukt.

Het bedrijf heeft nu wereldwijd 550 medewerkers, waarvan er dit jaar 300 zijn aangeworven. Het gerobotiseerde orderpicking-systeem wordt nog steeds volledig door Exotec geproduceerd in het hoofdkantoor in Croix, in de buurt van Lille, en wereldwijd geëxporteerd.

Snel groeiend bedrijf

Het recente succes en de internationale expansie van Exotec zijn ook af te lezen aan de financiële prestaties van het bedrijf. In de afgelopen drie jaar verdrievoudigde Exotec zijn jaaromzet, waarbij het grootste deel van de groei voortkwam uit snelle internationale expansie. Exotec staat op de achtste plaats in de Financial Times FT1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven in 2022.

“We zijn niet van plan op onze lauweren te rusten wat betreft het verder verfijnen van onze technologie”, zegt Exotec CEO en mede-oprichter, Romain Moulin. “We zullen nieuwe mensen blijven werven, niet alleen in de productie, maar ook in R&D. Efficiëntie in warehousing en logistiek is nog nooit zo belangrijk geweest, dus we willen ervoor zorgen dat onze klanten de middelen krijgen om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden.”

Toonaangevende klanten

Exotec bouwt zogeheten goederen-naar-persoon magazijnrobotoplossingen voor 's werelds grootste merken. Het bedrijf combineert het beste van hardware en software om flexibele magazijnsystemen aan te bieden die de operationele efficiëntie verhogen, veerkracht toevoegen en de werkomstandigheden voor magazijnmedewerkers verbeteren. Meer dan dertig toonaangevende merken, waaronder Carrefour, Decathlon, Gap en Uniqlo, vertrouwen op Exotec om hun activiteiten te verbeteren en winstgevend te navigeren door snelle verschuivingen in bedrijfsmodellen en klantverwachtingen. Ook in Nederland slaat het bedrijf zijn vleugels uit. Zie voor meer informatie Exotec.com.

Altijd op de hoogte blijven?