Exotec biedt modulaire aanvullingen voor magazijnautomatisering

20 januari 2023 redactie AutomationNL Exotic

Exotec, de Franse specialist in magazijnrobots, breidt zijn productportfolio uit met drie innovatieve oplossingen: een modulair conveyorsysteem, een verbeterde pickingrobot en nieuwe eigen magazijnsoftware.

Om bedrijven te helpen om toekomst proof te worden, brengt Exotec een nieuw transportsysteem (Skypath), een vernieuwde pickingrobot (Skypicker) en eigen magazijnsoftware (Deepsky) uit die allemaal perfect integreren met het Skypod Systeem.

Alle drie maken ze gebruik van Exotecs modulaire ontwerp, waardoor klanten aan hun veranderende bedrijfsbehoeften kunnen voldoen door eenvoudigweg nieuwe oplossingen aan hun bestaande systemen toe te voegen. Dit stelt hen in staat om hun opslagvolume te vergroten of te verkleinen, het aantal artikelen in het gamma te laten fluctueren en nieuwe functies toe te voegen voor de samenstelling of verpakking van pakketten.

Integratie met skypod systeem

Exotec-klanten die het Skypod Systeem gebruiken, kunnen de volgende producten integreren:

  1. De Skypathis een modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer van 2.500 bakken of dozen per uur kan bereiken. Het modulaire ontwerp bestaat uit rechte, gebogen en hellende elementen die passen bij de meeste logistieke behoeften en lay-outs. Het bijzondere is dat de volledige sturing geïntegreerd is in de mechanische componenten waardoor de aansluiting echt plug-and-play is.
  2. De vernieuwde Skypickeris een intelligente orderverzamelrobot voor moderne magazijnen. Met behulp van machine learning kan het automatisch het gewicht, de grootte en de positie van elk item visueel detecteren. Maar het is niet enkel in staat het product te picken, het zal ook op een slimme wijze het product afleggen in de orderverzamelbak of -karton zodat het ingenomen volume geoptimaliseerd wordt. Zo plaatst het op slimme wijze items in voorbereidingscontainers en optimaliseert het de beschikbare ruimte om de verwerking van pakketten soepel te laten verlopen. De Skypicker kan nu tot 600 items per uur verwerken.
  3. Deepskyis een end-to-end magazijnsoftware die alle modules binnen het Exotec-portfolio naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer- en besturingssystemen en met automatiseringsapparatuur van derden.

De drie nieuwe producten zijn onmiddellijk beschikbaar, zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten.

Meer informatie over de nieuwe oplossingen is te vinden op exotec.com.

Altijd op de hoogte blijven?