Empty box app detecteert lege kratten, bakken en gietvormen

23 november 2022 redactie AutomationNL SICK

In productie- of logistieke processen waarbinnen dragers met producten of goederen worden gevuld, komt er altijd een moment waarop je wilt weten of de drager goed is geleegd. De nieuwe Empty box app van SICK detecteert of er geen materiaal achterblijft in kratten, bakken of gietvormen.

Achtergebleven goederen wijzen op een onvoltooide logistieke handeling, die later in het proces zorgt voor extra kosten om de fout te corrigeren. Achtergebleven materiaal is mogelijk een teken van een fout geproduceerd product en van een potentieel risico op aankomend foutief product. Achtergebleven voedselresten kunnen zelfs tot vervuiling en besmetting in het productieproces leiden.

SICK biedt verschillende oplossingen om te controleren of een 'drager' (zoals een krat, bak of een gietvorm) correct geleegd is. Afhankelijk van de fysieke kenmerken van de drager zijn er diverse principes om tegemoet te komen aan alle wensen op het gebied van afmetingen, gewenste nauwkeurigheid en budget. Met de Empty box app voegt SICK hier een nieuwe variant aan toe. De app is geschikt voor gebruik met de LMS4000 sensoren. Ideaal voor de controle van kratten op een conveyorsysteem.  

Kerninformatie

  • Geschikt voor kratten / dragers / vormen van maximaal ca. 1,5 m breed, 10 m lang en 1 m hoog
  • Minimale afmetingen van een te detecteren object: 10 x 10 x 10 mm (90 % diffuus, bij een maximum conveyorsnelheid van 2 m/s)
  • Hoge ongevoeligheid voor vreemd licht en geen schaduwwerking door LiDAR lasertechnologie
  • Beperkte afhankelijkheid van de dragerpositie door gebruik van objectlocators
  • Eenvoudige configuratie met geïntegreerde webinterface
  • Eenvoudige integratie met besturing via IO

Altijd op de hoogte blijven?