Connected city (© Getty Images)

UL Solutions, een specialist in industriële veiligheid, heeft de resultaten gepubliceerd van het onderzoek naar 'The Power And Promise of 5G Integration For Manufacturers'. Het gelijknamige rapport laat zien dat 5G de meeste vruchten afwerpt in combinatie met andere technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) en IoT.

“Het onderzoek versterkt het argument dat de kracht van 5G volledig kan worden benut wanneer het wordt geïntegreerd met andere geavanceerde technologie en innovaties. Een brede benadering van technologie-integratie die 5G combineert met technologie zoals edge computing, cloud computing, IoT en AI kan leiden tot aanzienlijke voordelen voor fabrikanten”, zegt Maan Ghanma, directeur van Smart Solutions in de business unit Consumer, Medical and Information van UL Solutions .

De bevindingen zijn gebaseerd op het onderzoek onder 300 leidinggevenden en inzichten van senior managers en leidinggevenden, waaronder die van Siemens, GE, AT&T, Audi, ABB en Bosch. Hieronder enkele highlights:

  • De implementatie van 5G bevindt zich voor de meeste fabrikanten in de beginfase, maar 86% ervaart al een breed scala aan voordelen, voornamelijk op het gebied van efficiëntie en besluitvorming.
  • 5G-integratie levert betere resultaten op. Bijna een derde van de respondenten zegt dat ze andere technologie sneller kunnen inzetten of nu betere zakelijke beslissingen kunnen nemen, en een kwart maakt nog beter gebruik van 5G dan verwacht.
  • De meeste respondenten implementeren 5G in combinatie met meerdere andere technologieën. Kunstmatige intelligentie wordt het vaakst genoemd als leidende technologie.
  • De meest cruciale externe drijfveer voor de implementatie van 5G in de komende twee jaar is het versnellen van innovatie in samenwerking met zakelijke partners.
  • De grootste zakelijke kansen die 5G de komende twee jaar biedt, zijn het verbeteren van leveranciersnetwerken, het verlagen van de arbeidskosten door automatisering en het effectiever verbinden met productiefaciliteiten over de hele wereld.

"5G-netwerken zijn een fundamenteel onderdeel van de industriële transformatie, vooral als het gaat om het versnellen van veranderingen in de productie. Naast een breed scala aan zakelijke kansen zal 5G ook een aantal nieuwe uitdagingen meebrengen", zegt Nigel Holloway, hoofdredacteur van Newsweek Vantage (de pool van onderzoeksredacteurs van weekblad Newsweek).

Onderzoek onder productiebedrijven

Het onderzoek is uitgevoerd voor UL Solutions door de onderzoekspool van weekblad Newsweek in Amerika, Europa en Azië in september 2022. Tweederde van de 300 respondenten zijn C-level executives (60%), bestuursleden (7%) en vice-presidenten en hoger (33%) van een productiebedrijf. Functies die in het onderzoek vertegenwoordigd zijn, zijn informatietechnologie (66%), algemeen management (22%) en elk 15% in operations en supply chain management. De belangrijkste vertegenwoordigde sectoren zijn onder meer elektronische apparatuur (35%), automotive (25%) en industriële apparatuur (24%).

Het rapport is te vinden op de website van UL Solutions.

Bron: EE News Europe

Altijd op de hoogte blijven?