Bedrijfsinformatie
De machine achter de bakker

De machine achter de bakker

Ook bakkerijen, zelfs ambachtelijke, innoveren en verduurzamen. Grotendeels door de aanschaf van nieuwe bakmachines. Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijma-chines. Met minder handen toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De ni1

VEGA presenteert nieuwe compacte druksensoren voor levensmiddelenbedrijven

VEGA presenteert nieuwe compacte druksensoren voor levensmiddelenbedrijven

BEDRIJFSINFORMATIE - VEGA ontwikkelde een nieuwe generatie compacte druksensoren voor de levensmiddelenindustrie. Deze nieuwe sensoren zijn ontwikkeld voor standaardprocessen en zijn eenvoudig te integreren in bestaande applicaties. De sensoren kenmerken zich door hun robuustheid, veelzijdigheid en gebruiksgemak en zijn dankzij de compacte maatvoe1

Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

In de visverwerking staat automatisering nog in de kinderschoenen. Terwijl er een hoop te besparen valt met robots en machines. “We hebben 30% minder medewerkers nodig.” “Noem het een fingerspitzengefühl, aangewakkerd door ervaring,” aldus Jannes Jansen, oprichter en directeur van Jansen Techniek: “Zo’n dri1

De potentie van AI in zes voorbeelden

De potentie van AI in zes voorbeelden

Artificiële intelligentie (AI) doet zijn intrede in de voedingsmiddelenindustrie. De combinatie van sensoriek, data en zelflerende algoritmen heeft de potentie om vrijwel elk proces te optimaliseren. De Europese voedingsmiddelenindustrie loopt niet voorop bij de toepassing hiervan. Kunstmatige intelligentie spreekt misschien tot de verbeeldin1

"Het MKB kan sterk profiteren van nieuwe digitale technologie"

"Het MKB kan sterk profiteren van nieuwe digitale technologie"

Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie, blockchain: foodmultinationals investeren al miljoenen in digitale technologie. Maar voor midden- en kleinbedrijven is het moeilijk aan die vooruitgang deel te nemen. Hoe kunnen deze bedrijven toch profiteren van nieuwe digitale technologie? Er wordt enorm veel geïnnoveerd in de voedsel1

The Greenery laat robots het zware werk opknappen

The Greenery laat robots het zware werk opknappen

Het retail-distributiecentrum van The Greenery heeft sinds vorige week een gerobotiseerde inpakmachine in gebruik genomen. Deze machine gaat verschillende groentes verpakken in een plastic seal. De nieuwe machines van The Greenery kunnen omgaan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten. Daarnaast zijn deze machines gevoelig genoeg om1

Kennisevent voor de foodindustrie

Kennisevent voor de foodindustrie

Foodindustrie Experts lanceert haar eerste kennisevent, op 8 november in Mereveld Zaal Koetshuis in Utrecht. Dit jaarlijks terugkerende event is exclusief voor ondernemers van foodproducerende bedrijven.     De organiserende partners leveren elk een eigen specialisme op het gebied van wegen, bedrijfsnetwerken, verpakken, transport(plann1

RBK Group opent vestiging in Duitsland

RBK Group opent vestiging in Duitsland

RBK Group gaat uitbreiden naar Duitsland. Het bedrijf richt per 1 juli 2018 RBK Automation GmbH op. Op deze manier gaat de RBK Group haar FOBIS® ERP software oplossingen aanbieden aan voedselproducerende bedrijven in Duitsland. Paul Nass In Nederland is RBK Group al bijna 40 jaar een begrip in de voedingsindustrie. Samen met Paul Nass, oud directe1

Nieuwste ontwikkelingen bij Endress+Hauser

Nieuwste ontwikkelingen bij Endress+Hauser

Waar staan we en waar gaan we naartoe op het gebied van proces(automatisering) en ‘smart-instrumentatie’? Endress+Hauser werkt hard aan de Industrial Internet of Things, zet de volgende stap in voorspellend onderhoud en ontwikkelde instrumenten die automatisch ­kalibreren. Endress+Hauser ziet innovatie als brandstof voor de toekoms1

De beste banen in de voedingsindustrie