Nieuw fonds SE Ventures voor klimaat- en industriële techstartups

Nadège Petit

SE Ventures, een risicokapitaalfonds voor bedrijven opgericht in samenwerking met Schneider Electric, kondigt een tweede fonds van € 500 miljoen aan. Het fonds is hiermee één van de grootste venture kapitalisten die zich richt op klimaat- en industriële technologie.

“We leven in een wereld die geconfronteerd wordt met crises op drie fundamentele niveaus: energie, economie en klimaat”, aldus Nadège Petit, Chief Innovation Officer van Schneider Electric. “Er is nog nooit een grotere behoefte aan transformatie geweest, of een grotere kans op positieve impact – impact die we creëren door op drie fundamentele manieren te innoveren: elektrificatie, digitalisering en decarbonisatie.”

Met de lancering van het tweede fonds versterkt Schneider Electric volgens Petit zijn inzet “voor een toekomst waarin startups met gedurfde oplossingen en bedrijven met gedurfde ambities, samen toegang hebben tot de middelen, tools en partners die ze nodig hebben om dit aan te gaan en een nog betere toekomst te maken”.

In 2018 werd het eerste fonds van SE Ventures van 1 miljard euro toegezegd. Het tweede fonds zal in januari 2023 van start gaan.

Meer informatie over het nieuwe fonds van SE Ventures in het Engelstalige persbericht.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of