AT-Automation krijgt tweede kapitein aan boord

24 januari 2023 redactie AutomationNL AT Automation

Bart Mans is sinds 1 januari 2023 partner en mede-eigenaar van AT-Automation. Met zijn toetreding tot de directie (naast Ard Triepels) maakt het industriële automatiseringsbedrijf uit Weert zich op voor verdere groei en professionalisering.  

Zo’n acht jaar geleden startte Mans als student Elektrotechniek zijn zoektocht naar een passende stage. Zijn doel? Het hele automatiseringsproces van begin tot eind meekrijgen. Van verkoop tot aan de uiteindelijke oplevering. AT-Automation in Weert bleek voor hem de perfecte match. “Toen ik stage kwam lopen, gaf ik al aan ooit een keer voor mezelf te willen beginnen. Ard Triepels heeft mij vanaf het begin meegenomen in alles wat er in en rondom het bedrijf gebeurde. Ard was en is nog steeds mijn leermeester in ondernemen”, zegt Mans.

Tijdens zijn stage kwam Mans in aanraking met Ignition, een Amerikaans softwarepakket voor industriële automatisering. Onderdeel van zijn stage was om het eerste Ignition-project binnen AT-Automation te optimaliseren. In korte tijd heeft hij zich gespecialiseerd in dit softwarepakket en van daaruit is er een succesvolle Ignition-afdeling opgebouwd. Zijn jarenlange inzet is, na verschillende functies te hebben bekleed binnen het bedrijf, beloond met het mede-eigenaarschap.

Ignition Integrator

“We zijn op dit moment de meest gespecialiseerde Ignition Integrator in Nederland en België. Het doel is om deze positie te versterken en de afdeling besturingstechniek mee te laten groeien om binnen vijf jaar in beide landen volledige dekking te hebben voor alle disciplines op het gebied van industriële automatisering”, zegt Ard Triepels.

In zijn nieuwe rol gaat Mans zich voornamelijk bezighouden met innovatie en strategie. Samen met Triepels werkt hij aan het optimaliseren van het bedrijf en het klaarstomen voor de toekomst. De eerste stap is hiermee gezet. “Bart heeft de hele Ignition-afdeling mee opgebouwd tot wat hij nu is. Dat is voor een groot gedeelte zijn verdienste. Ik wist dat het zijn droom was om ooit voor zichzelf te beginnen, dus ik wilde hem de kans geven om de afdeling ook in de toekomst nog verder te laten groeien”, aldus Triepels.

Meer informatie op de website van AT-Automation

Altijd op de hoogte blijven?