ABB Robotics heeft zijn portfolio uitgebreid met de Robotic Item Picker. De nieuwe op AI en machine vision gebaseerde Item Pickers is geschikt voor de detectie en orderverzameling van artikelen in ongestructureerde omgevingen in magazijnen en uitvoeringscentra.

"De explosie van e-commerce, de veranderende vraag van de consument en het wereldwijde tekort aan arbeidskrachten leiden tot een behoefte aan flexibele geautomatiseerde oplossingen die de afhandeling en distributie van bestellingen sneller en efficiënter maken", zegt Daniel Navarro, algemeen directeur van Consumer Segments en Service Robotics bij ABB Robotics. "Met zijn vermogen om te leren en zich aan te passen aan voortdurend veranderende magazijnomgevingen, ziet de Robotic Item Picker artikelen en beslist hoe ze moeten worden verzameld, met een snelheid van meer dan 99,5 procent efficiëntie.”

1.400 artikelen per uur

Met behulp van machine vision en kunstmatige intelligentie bepaalt de Item Picker de optimale grijppunten voor elk item voordat de zuiggrijper het item oppakt en in de daarvoor bestemde bak(ken) plaatst. Het systeem vereist geen menselijk toezicht of informatie over de fysieke kenmerken van de items die het kiest. Met een orderverzamelsnelheid van maximaal 1.400 artikelen per uur kunnen bedrijven meer bestellingen verwerken zonder extra personeel of tijd.

Met een robot, zuiggrijpers en gepatenteerde machine vision-software is de Robotic Item Picker in staat complexe pick- en plaatsingstaken van een reeks items – waaronder balken, cilinders, zakjes, dozen, polybags en blisterverpakkingen – te automatiseren, die anders de behendigheid en flexibiliteit van de mens.

Past op drie ABB-robots

De Robotic Item Picker is geschikt voor diverse ladingen en toepassingen en kan worden gemonteerd op een van de drie ABB-robots: de IRB1200, IRB 1300 en IRB 2600. Met een laadvermogen tot 3 kg en een bereik tot 1,65 m, biedt de Item Picker de flexibiliteit die nodig is om te voldoen aan veel verschillende behoeften op het gebied van orderafhandeling en sortering.

De Item Picker, die al vooraf is geconfigureerd en getest, vermindert de technische inspanning en versnelt de time-to-market door een eenvoudig integratie in bestaande geautomatiseerde opslag- en ophaaloplossingen, zoals shuttle-, kubieke en 3d-opslagoplossingen.

"De Item Picker wordt bestuurd door applicatiesoftware die naadloos alle onderdelen van het systeem integreert en samenwerkt met andere randapparatuur, waardoor klanten en partners eenvoudig componenten en andere functionaliteiten kunnen toevoegen. ABB biedt ook een reeks diensten aan voor het hele pakket, inclusief serviceovereenkomsten, online training, preventief onderhoud en technische online ondersteuning", aldus Daniel Navarro.

De ABB Robotic Item Picker was vorige maand voor het eerst te zien op LogiMAT 2023, 's werelds grootste intralogistieke vakbeurs in Stuttgart.

Meer informatie over de Robotic Item Picker-oplossing op de productwebsite van ABB.

Altijd op de hoogte blijven?