Watlow versterkt positie in markt thermische systemen

7 november 2022 redactie AutomationNL Watlow

Fabrikant van industriële thermische systemen Watlow versterkt zijn marktpositie door de overname van Eurotherm van Schneider Electric Company, een specialist in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering. De overname is op 31 oktober afgerond.

Eurotherm is een vooraanstaande leverancier van apparatuur, systemen, software en diensten voor temperatuur-, stroom- en procesregeling, meet- en gegevensbeheer voor de industriële markt. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 650 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Worthing, VK. De belangrijkste productieactiviteiten vinden plaats in Ledziny, Polen.

Rob Gilmore, CEO van Watlow, is enthousiast over de combinatie van Eurotherm en over de resultaten die zijn bedrijf  op basis van deze overname denkt te kunnen realiseren. “Deze overname sluit aan bij onze visie om innovatieve thermische producten en technologie te leveren die het concurrentievoordeel van onze klanten helpen vergroten. De combinatie van Watlow- en Eurotherm-producten en -technologie zal nieuwe wereldwijde kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten en ons in staat stellen onze geavanceerde thermische systemen op belangrijke gebieden te concentreren.”

Verdere groei

Watlow zal de Engelse en Franse vestigingen van Eurotherm (in Worthing resp. Dardilly) uitbouwen tot ontwikkelcentra voor het productaanbod op het gebied van elektronica en besturingen. Het bedrijf is bovendien van plan te investeren in de vestiging van Eurotherm in Polen, zodat deze faciliteit kan uitgroeien tot het Manufacturing Center of Excellence van Watlow in Europa. Deze extra capaciteit en extra voorzieningen maken ook groei in andere delen van de wereld mogelijk, waaronder Amerika en Azië.

Honderd jaar actief

Watlow werd honderd jaar geleden opgericht in St Louis, Missouri en is gespecialiseerd in (de productie van) industriële  thermische systemen. Met zijn producten en oplossingen ondersteunt het bedrijf een brede groep van industriële sectoren, waaronder de halfgeleiderindustrie, aanbieders van milieukamers, eigenaren van energieprocessen, voor dieselemissies en bedrijven die actief zijn met medische en foodservice-apparatuur. Watlow heeft meer dan 4200 werknemers in dienst en is actief in 95 landen.

Altijd op de hoogte blijven?