Softing Industrial heeft ARM-compatibiliteit toegevoegd aan zijn op Docker gebaseerde software voor procescontrole, waardoor de toepassing wordt uitgebreid naar apparaten als Raspberry Pi.

Dankzij de nieuwe versie 3.50 zijn de edgeConnector-producten van Softing Industrial nu compatibel met ARM-processors. Dit breidt de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk uit. De op Docker gebaseerde softwaremodules van Softing's edgeConnector-productfamilie bieden toegang tot procesgegevens in Simatic S7-, Sinumerik 840D- en Modbus TCP-controllers.

Versie 3.50 van edgeConnector Siemens, edgeConnector 840D en edgeConnector Modbus is nu compatibel met de 64-bits versie van ARM-processors (Advanced RISC Machines, waarbij RISC staat voor reduced instruction set computer, red.). Dit breidt de toepassingsmogelijkheden uit naar apparaten zoals Raspberry Pi, Cisco IR1101, Orange Pi 5 of RevPi Connect.

Industriële IoT-toepassingen

Door gebruik te maken van containertechnologie zijn edgeConnector producten zeer snel klaar voor gebruik. Ze worden bediend op standaard hardware en kunnen eenvoudig centraal worden beheerd. Dit biedt gebruikers een eenvoudige en veilige manier om gegevens uit de productie te integreren in innovatieve en flexibele industriële IoT-oplossingen.

Alle edgeConnector-producten ondersteunen de modernste beveiligingsstandaarden zoals SSL/TLS, X.509-certificaten, authenticatie en gegevenscodering. Ze kunnen eenvoudig lokaal worden geconfigureerd via een geïntegreerde webinterface of op afstand worden beheerd via een REST API. De afzonderlijke edgeConnector-producten kunnen worden gedownload en kunnen gratis worden geprobeerd via online-directory's zoals Docker Hub of Microsoft Azure Marketplace.

Controle en analyse in de cloud

Softing verbindt ongelijksoortige automatiseringscomponenten om gegevens van de werkvloer naar de cloud te voeren voor controle en analyse. Met de producten van het bedrijf kunnen communicatienetwerken worden bewaakt en gediagnosticeerd om een betrouwbare gegevensstroom te garanderen, waardoor de basis wordt gelegd voor het optimaliseren van productieprocessen.

Meer informatie is te vinden op de website van Softing.

Altijd op de hoogte blijven?