Tangram Vision wil integratie van vision in robots drastisch vereenvoudigen

27 november 2023 redactie AutomationNL

Tangram Vision, een relatief nieuwe speler in de wereld van robotica, heeft onlangs de HiFi 3D-sensor gepresenteerd. Deze sensor is ontworpen om de integratie van geavanceerde computer vision-capaciteiten in robots aanzienlijk te vereenvoudigen. 

Het interessante aan de HiFi-sensor zit ‘m in de combinatie van hoogwaardige 3D-sensing met ingebouwde AI-verwerkingskracht en computer vision-algoritmes. Deze integratie biedt volgens het bedrijf een aanzienlijke technische vooruitgang in vergelijking met traditionele methoden binnen de robotica, waarbij vaak uitgebreide teams van gespecialiseerde ingenieurs nodig zijn voor taken als kalibratie, navigatie en het gebruik van neurale netwerken.

Een van de grootste uitdagingen bij het implementeren van sensorsystemen in robotica is de complexiteit van sensorcalibratie en -onderhoud. De HiFi-sensor adresseert dit probleem door de benodigde complexe software rechtstreeks in het apparaat in te bouwen. Dit maakt het voor kleinere teams en organisaties mogelijk om zonder uitgebreide expertise toegang te krijgen tot geavanceerde computer vision-functionaliteiten, wat een snellere ontwikkeling van robotica-producten kan bevorderen, zo stelt Tangram.

De toepassing van de sensor in de robotica kan een significante impact hebben op de adoptie van computer vision-technologieën en de ontwikkelingssnelheid in de sector versnellen. Veel bedrijven in de robotica-industrie zijn afhankelijk van een vorm van computer vision, maar de implementatie en het onderhoud van dergelijke systemen kunnen kostbaar en complex zijn. Volgens een rapport van McKinsey zijn de voornaamste uitdagingen bij de adoptie van robotica de kapitaalkosten van robots en een algemeen gebrek aan ervaring met automatisering binnen bedrijven. Als Tangram Vision succesvol is met HiFi, zou dit aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen kunnen opleveren voor organisaties die computer vision en AI willen integreren in hun robotsystemen.

Altijd op de hoogte blijven?