steute Technologies, een internationaal technologiebedrijf voor hoogwaardige schakelapparatuur, intelligente sensoren en innovatieve draadloze systemen, heeft een uitgebreide herstructurering van zijn bedrijfsdivisies aangekondigd.

Met directe ingang zal het bedrijf op de markt actief zijn met drie divisies: Meditec, Leantec en Controltec. De nieuw gedefinieerde divisies zijn het resultaat van een strategische herpositionering om te voldoen aan de huidige eisen van de markten en om een gerichte klantgerichtheid te kunnen bieden.

In de divisie Meditec ontwikkelt en produceert steute besturingssystemen voor medische apparaten in de operatiekamer en in de diagnostiek. Daarnaast ondersteunt steute zijn klanten wereldwijd bij het complexe en veeleisende goedkeuringsproces voor hun medische producten. Een andere focus van de Meditec-divisie is de realisatie van interoperabiliteit volgens het concept van Service-oriented Device Connectivity (SDC).

Leantec is de nieuwe divisie voor "Digital Shop Floor Solutions" en biedt met het eigen merk "nexy" een manier om intelligente Industrie 4.0-communicatienetwerkenvoor een optimale controle van de materiaalstroom te implementeren. Er wordt een "Full Service" aangeboden, van planning en implementatie tot onderhoud.

De Controltec-divisie omvat schakelapparaten en sensoren van hoge kwaliteit uit de eerdere bedrijfsdivisies Extreme, Automation en Industrial Wireless, welke worden toegepast in de machine- en installatiebouw. Alle producten op de Controltec-website (www.steute-controltec.com) kunnen worden aangekocht via de geïntegreerde steute Online Shop.

De herstructurering van de bedrijfsdivisies wordt gecommuniceerd met een nieuwe website in twaalf talen. Vanaf de nieuwe corporate website, die het bedrijf en het overkoepelende merk presenteert met de claim "Applied Intelligence", komt de bezoeker op de afzonderlijke websites van de drie divisies.

Altijd op de hoogte blijven?