Siemens opent nieuw industrieel onderzoekscentrum om onder andere samenwerking met makers en startups te versterken

23 april 2024 redactie AutomationNL

Siemens maakte tijdens de Hannover Messe onder andere bekend dat het zijn grootste onderzoekscentrum heeft geopend op de Garching Research Campus, ten noorden van München. Het centrum is onder andere bedoeld voor het versterken an de samenwerking met startups en makers.

Het gaat om de opening van het eerste gebouwencomplex van het Siemens Technology Center (STC), war onder andere wordt samengewerkt met gerenommeerde instellingen zoals de Technische Universiteit München (TUM), het Max Planck Instituut en SAP. 

Peter Körte, Chief Technology and Chief Strategy Officer van Siemens AG, benadrukte het belang van samenwerking bij het aanpakken van hedendaagse uitdagingen. Hij onderstreepte de strategische positionering van het Siemens Technology Center binnen de dynamische omgeving van de Garching Research Campus, waardoor synergieën met academische en industriële partners mogelijk zijn om de mondiale positie van Duitsland in onderzoek te versterken.

Door initiatieven zoals hackathons, lezingen en de Makerspace zal het STC dienen als een centrum voor open samenwerking, waarbij gezamenlijke onderzoeksinspanningen worden gefaciliteerd met universiteiten, onderzoeksinstituten en startups. Deze aanpak weerspiegelt de bredere strategie van Siemens om wereld zestien zogeheten onderzoeks- en innovatie-ecosystemen op te richten, elk gewijd aan het versnellen van innovatie door samenwerking.

 

Altijd op de hoogte blijven?