De thermische flowmeters uit de FTMg-serie hebben zich al eerder bewezen als kostenbesparende multitalenten voor de meting van gasflow, temperatuur en procesdruk. Waren ze tot nu toe verkrijgbaar in uitvoeringen voor buisdiameters tot DIN30, met de nieuwe DIN40 en DIN50 uitvoeringen brengt SICK meer toepassingen binnen handbereik. Daarmee zijn de nieuwe sensoren ook geschikt voor hoofddistributielijnen van persluchtsystemen. Behalve op machineniveau is dus ook verbruiksmeting per fabriek(shal) mogelijk. 

Perslucht behoort tot de duurste energievormen. Een lekkagevrije werking is dan ook essentieel. De thermische flowsensor FTMg staat voor een efficiënt energiemanagement conform DIN EN ISO 50001. Hij helpt lekkages in persluchtsystemen te herkennen, zodat het nodige onderhoud kan worden gedaan. De interne datalogging over een periode van zeven dagen en de geïntegreerde statistische evaluatie helpen om zelfs de kleinste lekken op te sporen. 

Met een hoge meetdynamiek en een gering drukverlies zijn de sensoren uit de FTMg-serie niet alleen geschikt voor persluchtverbruiksmetingen, maar ook voor de detectie van niet-corrosieve gassen zoals argon, helium, kooldioxide en stikstof. 

Wat installatie en ingebruikname betreft is het plug & play met de FTMg. Het contrastrijke kleurendisplay zorgt voor een intuïtieve bediening en is 90° draaibaar, waardoor de meetwaarden altijd comfortabel kunnen worden afgelezen, onafhankelijk van de inbouwpositie van de sensor in de pijpleiding. Het display ondersteunt de weergave van verschillende gemeten waarde in een grafiek. Alle meetgegevens kunnen worden verzonden via IO-Link of met schakel- en analoge signalen. 

Kerninformatie:

  • Thermische flowmeter voor het meten van gasflow, -temperatuur, procesdruk en energieverbruik – alles in één sensor
  • Meet perslucht en niet-corrosieve gassen zoals argon, helium, kooldioxide en stikstof in 8 parameters, waaronder energie in kWh
  • Visualisatie van persluchtverbruik via SICK-monitoringapp FTMg
  • Gering drukverlies
  • Hoge meetdynamiek voor cilinder- en lekkagebewaking
  • Eenvoudige bediening door geïntegreerde webserver
  • Klaar voor industrie 4.0: MQTT en OPC UA voor optimale cloudconnectiviteit

Altijd op de hoogte blijven?