Schneider Electric heeft in samenwerking met de technologiebedrijven Intel en Red Hat de release aangekondigd van een Distributed Control Node (DCN) softwareframework. 

Dit nieuwe framework, een uitbreiding van Schneider Electric's EcoStruxure Automation Expert, stelt industriële bedrijven in staat om over te stappen op een softwaregedefinieerde plug-and-produce oplossing, waardoor ze hun activiteiten kunnen verbeteren, kwaliteit kunnen garanderen, complexiteit kunnen verminderen en kosten kunnen optimaliseren. 

In lijn met de doelstellingen van het Open Process Automation Forum (OPAF), dat zich richt op het stimuleren van interoperabiliteit en portabiliteit, hebben de drie partijen samengewerkt om een moderne, netwerkgebaseerde ervaring te creëren richting de volgende generatie van industriële besturing.

"Dit project is het resultaat van twee jaar gezamenlijke innovatie om efficiënte, toekomstbestendige, gedistribueerde besturingssystemen te creëren", zegt Nathalie Marcotte, Senior Vice President Process Automation bij Schneider Electric. "Het DCN-framework is essentieel voor het stimuleren van een open automatiseringsaanpak, waardoor industriële bedrijven kunnen groeien en innoveren voor de toekomst. De interoperabiliteit en overdraagbaarheid helpen onze klanten te genieten van de vrijheid om technologie rond hun bedrijfsbehoeften te vormen - en niet andersom." 

Red Hat kondigde onlangs, in samenwerking met Intel, een nieuw industrial edge-platform aan dat helpt bij het bieden van een moderne benadering voor het bouwen en bedienen van industriële besturingen. Sinds de implementatie van dit platform heeft Schneider Electric Red Hat Device Edge ingezet in de nieuwe DCN-software, naast Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift op de compute-laag voor DCN-implementaties, in combinatie met een besturingsinfrastructuur van Schneider Electric en referentiearchitectuur van Intel. 

Het framework bestaat uit twee hoofdcomponenten: een geavanceerd computerplatform (ACP), dat toezicht houdt op de control workload door de inhoudelijke besturings- en automatiseringsmogelijkheden te bieden die nodig zijn om werklasten veilig en programmatisch in te zetten, samen met virtualisatie- en bewakingsfunctionaliteiten; en het DCN, dat bestaat uit energiezuinige, industriële systemen met processors uit de Intel Atom x6400E-serie, speciaal bedoeld voor het uitvoeren van besturingen en ontworpen voor werklasten met gemengde kriticiteit.

"Open en onderling verbonden commerciële oplossingen dragen bij aan de overgang van apparaten met een vaste functie naar flexibele en dynamische op software gebaseerde infrastructuren", zegt Christine Boles, Vice President van Intel's Network and Edge Group en General Manager voor federale en industriële oplossingen. "Intel heeft een lange geschiedenis in het stimuleren van open systeembenaderingen binnen zijn ecosysteem. Deze samenwerking met Schneider Electric en Red Hat om een softwaregedefinieerd besturingssysteem te ontwikkelen dat de volgende generatie gedistribueerde besturingsknooppunten laat zien, gebouwd op compute- en besturingssystemen voor algemene doeleinden, brengt deze overgang naar de industriële sector teweeg."

"Red Hat richt zich op het helpen van fabrikanten bij het implementeren van autonome operaties op de werkvloer", zegt Francis Chow, Vice President en General Manager van In-Vehicle Operating System and Edge bij Red Hat. "Door nauw samen te werken met onze partners zoals Schneider Electric en Intel, kunnen we schaalbare, softwaregedefinieerde fabrieken en operaties helpen bouwen die in staat zijn tot geavanceerde automatisering en interoperabiliteit door gebruik te maken van een consistente platformbenadering. We zijn enthousiast over deze samenwerking en dit is nog maar het begin. Door nu deze stappen te zetten, kunnen we de industriële sector helpen om alle mogelijkheden te verkennen die AI, edge computing en meer te bieden hebben." 

Altijd op de hoogte blijven?