Rockwell Automation en Microsoft werken samen om materiaalverspilling te verkopen en duurzaamheid te bevorderen

22 april 2024 redactie AutomationNL

Rockwell Automation en Microsoft hebben aangekondigd samen te werken aan drie technologische innovaties die deze week te zien zullen zijn op de Hannover Messe. 

"De samenwerking van Rockwell met Microsoft is een gedeelde visie om de beste oplossingen te creëren en te leveren om de toekomst van industriële operaties te versterken," zei Nicole Denil, wereldwijde vicepresident, markttoegang bij Rockwell Automation. "We vereenvoudigen de complexiteit in hoe fabrikanten hun ondernemingen ontwerpen, opereren en onderhouden en empoweren hun mensen. Bezoekers van de stand van Rockwell op de Microsoft-stand op Hannover Messe zullen zien hoe Rockwell Automation fabrikanten helpt om verspilling in hun operaties te verminderen en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door gestroomlijnde industriële oplossingen.”

Met Rockwells FactoryTalk geheten edge- en cloud-oplossingen brengen fabrikanten kunstmatige intelligentie, IoT en automatiseringsoplossingen samen om mensen, processen en technologie naadloos te laten opereren tussen fysieke en digitale omgevingen. Met de adaptieve cloudaanpak van Microsoft Azure kunnen fabrikanten geïsoleerde teams, locaties en systemen verenigen en stroomlijnen terwijl ze toepassingen en inzichten opschalen. Samen zullen Rockwell en Microsoft geavanceerde industriële transformatieoplossingen bieden over de hele waardeketen, snel en op schaal, met AI-ondersteund ontwerp, verbonden gegevens en wendbare productieoptimalisatie.

Bovendien maakt de onlangs aangekondigde samenwerking tussen NVIDIA, Rockwell en Microsoft de creatie, het real-time beheer en de simulatie van digital twins mogelijk die worden versneld met het gebruik van Microsofts AI-ondersteunde tools en cloudtechnologie. Met de integratie van Rockwell Automations Plex manufacturing execution system (MES) met FactoryTalk DataMosaix en Microsofts Cloud for Manufacturing profiteren fabrikanten van kunstmatige intelligentie (AI) tools die helpen bij het stimuleren van productiviteit, veiligheid en kwaliteit. Deze tools richten zich op het oplossen van kwaliteitsproblemen met corrigerende acties en root cause-analyse.

Altijd op de hoogte blijven?