Eplan belooft met nieuwe software snellere toegang tot artikelgegevens

21 februari 2024 redactie AutomationNL

Eplan eStock biedt bedrijven toegang tot gecentraliseerd artikelbeheer in de Eplan Cloud. Het vereenvoudigt samenwerking en verkort coördinatietijden en mediaonderbrekingen. Werken met eStock is bovendien eenvoudiger geworden binnen het Eplan Platform 2024, wat er op neerkomt dat gebruikers automatisch en snel toegang krijgen tot het complete aanbod van meer dan 1,5 miljoen artikel-datasets in het Eplan Data Portal. Een ander voordeel is dat alle data - van het interne artikelbeheersysteem van een bedrijf of van het Data Portal - samen kunnen worden bewerkt en opgeslagen via gebruikersrechtenbeheer.

Er zijn inmiddels enkele cruciale innovaties toegevoegd: apparaten kunnen nu vanuit het Eplan Data Portal worden geïmporteerd in eStock. Wanneer gebruikers de eerste toetsaanslagen voor de invoer maken, zien ze direct alle apparaten in hun eigen database naast alle relevante apparaten voor de zoekopdracht in het Eplan Data Portal. Vervolgens kunnen gebruikers in hetzelfde venster het gewenste artikel openen en, als dat nog niet is gebeurd, importeren met één of twee muisklikken. Als items van het Data Portal worden overgebracht naar Eplan eStock, wordt door de software in eerste instantie een conceptversie gemaakt, wat betekent dat eerder goedgekeurde artikelgegevens niet automatisch worden ‘overschreven’, maar dat opslaan ervan actief moet worden bevestigd, ofwel geaccepteerd, door de gebruiker. Gebruikers kunnen dus gegevens toevoegen en/of wijzigingen aanbrengen in de conceptversie voordat ze deze goedkeuren en het artikel daadwerkelijk gebruiken in een project.

Een ander praktisch voordeel is dat gebruikers dankzij de nieuwe directe integratie met het Eplan Data Portal toegang krijgen tot meer dan 1,5 miljoen artikel-datasets in eStock. Fabrikanten van onderdelen, die betrokken zijn bij het Data Portal, uploaden voortdurend nieuwe en/of bijgewerkte data waardoor het bestand met artikelgegevens voortdurend groeit. De ontwikkelaars van Eplan hebben daarom extra aandacht besteed aan de efficiëntie bij het gebruik van data uit de cloud en ervoor gezorgd dat het systeem alleen gegevenswijzigingen downloadt naar een lokale computer uitgaand van de laatste keer dat eStock werd geopend. Hierdoor wordt de gegevenstoegang aanzienlijk versneld. Er is nog een andere verbetering die gebruikers voordeel biedt. In het Eplan Platform 2024 kan namelijk snel en eenvoudig worden gewisseld tussen de bron van een lokale database en een eStock-verzameling in de Eplan Cloud. Ook dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing en meer gebruiksgemak voor gebruikers.

Eplan eStock, het gecentraliseerde systeem voor artikelgegevensbeheer in de cloud, vereenvoudigt samenwerking. Datasoevereiniteit is altijd een verantwoordelijkheid van het bedrijf of de gebruiker, die zelf de kwaliteit en het niveau van toegang bepalen. Normen kunnen eenvoudig en uitgebreid worden geïmplementeerd via rechtenbeheer. Toegang tot het gecentraliseerde artikelbeheer in de cloud is zonder extra kosten beschikbaar voor Eplan gebruikers met een abonnementslicentie voor het Eplan Platform 2023.

 
 

Altijd op de hoogte blijven?