Orbbec, een leverancier gespecialiseerd in 3D-visionsystemen, kondigt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) van dit jaar de lancering van de Gemini 2 XL aan. De Gemini 2 XL is een langeafstands 3D-camera die ideaal is als primair visueel systeem voor een verscheidenheid aan robots en talrijke AI-gebaseerde videoanalyse- en interactiesystemen. Deze camera levert nauwkeurige en betrouwbare gegevens in verschillende lichtomstandigheden, van volledige duisternis tot buitenomgevingen.

Het doel van Orbbec is om 3D-visie toegankelijk te maken. Daarom wil het met de Gemini 2 XL robotontwerpers in staat stellen om toegang te krijgen tot eersteklas visuele informatie tegen een fractie van de kosten van huidige oplossingen. 

De nieuw uitgebrachte cameramodule is volgens het bedrijf eenvoudig in te stellen en kan worden bediend met de Orbbec SDK. Het beschikt over een volgens Orbecc superieure RGB-D kwaliteit. Deze biedt gegevens die geschikt zijn voor een breed scala aan AI-gedreven herkennings- en volgtoepassingen die detectie van kleine objecten vereisen en gebruikt moeten kunnen worden in omgevingen met hoge reflectiviteit. De deep learning-algoritmes kunnen een volledige fasekaart rondom kleine objecten en armaturen genereren door uitdagingen te overwinnen die traditionele algoritmes ondervinden door schaduw, spikkelpatroongrootte, verlichtingsomstandigheden en dergelijke.

De Gemini 2XL ondervindt slechts minimale impact van omgevingslicht. De module biedt uitstekende prestaties, stelt het bedrijf, in verschillende lichtomstandigheden, waaronder direct zonlicht en buitenomgevingen. Conventionele algoritmen worstelen om diepte en fase te berekenen in omgevingsomstandigheden met zeer reflecterende oppervlakken, direct zonlicht, slechte zichtbaarheid, scherpe schaduwen veroorzaakt door vormen en bijvoorbeeld kleine textuurschaduwen. Dit resulteert in een gevlekte afbeelding met ontbrekende dieptegebieden. Orbbec's AI-algoritmen creëren echter een solide, volledige fasekaartuitvoer, zelfs onder deze uitdagende omstandigheden.

Dankzij de module is er volgens Orbbec voor veel vision-projecten geen behoefte meer aan relatief kostbare speciale vision-processoren. Terwijl vergelijkbare camera's op de markt ofwel duur zijn of kostbare externe rekenkracht vereisen, biedt de hoogwaardige Gemini 2 XL ingenieurs een kosteneffectieve, nauwkeurige optie, aldus het bedrijf in een persbericht.

 

Altijd op de hoogte blijven?