Nieuwe vacuümpompen Coval bieden extra communicatieopties

7 maart 2023 redactie AutomationNL Coval

Na de lancering in 2022 van de CMS HD-serie meertraps vacuümpompen completeert Coval haar aanbod met de VX-reeks, een versie met ingebouwde intelligentie. De nieuwe vacuümpompen bieden extra communicatieopties met de operationele omgeving.

De meertraps vacuümopwekkingstechnologie zorgt ervoor dat de CMS HD VX-vacuümpompen een hoog aanzuigdebiet hebben, tot 1600 Nl/min, evenals een stille werking en een lager luchtverbruik. Ze zijn bijzonder geschikt voor het manipuleren van poreuze onderdelen zoals kartonnen dozen of het legen van grote tanks.

Het heavy duty ontwerp biedt een hoge weerstand en een lange levensduur, zelfs in de ruwe omgevingen (stof, olie, vochtigheid) die typerend zijn voor productielijnen. De CMS HD VX-pompen zijn extreem robuust, met een IP65-beschermingsgraad en een levensduur van 50 miljoen cycli. Een factor die bijdraagt aan hun lange levensduur is het modulaire ontwerp dat specifieke configuraties en gericht onderhoud van specifieke onderdelen mogelijk maakt om de repareerbaarheid te optimaliseren.

Aansluiting bij industrie 4.0

De belangrijkste verbeteringen aan de VX-vacuümpompen zorgen voor een ergonomische gebruikersinterface en permanente communicatie met de operationele omgeving. De CMS HD VX meertrapspompen sluiten daarmee volledig aan op de industrie 4.0-trend.

Bovenal is de Human Machine Interface (HMI) met bijzondere zorg ontworpen om de overdracht van informatie aan de operators te verbeteren en hen te helpen efficiënter op problemen te reageren. Om bediening, diagnose en onderhoud verder te vergemakkelijken, kunnen gebruikers de status gemakkelijker lezen en begrijpen en de juiste acties ondernemen. Het 1,54-inch LCD-kleurenscherm is intuïtief, met duidelijke berichten in vijf talen.

De IO-Link-communicatie-interface, die voldoet aan de internationale norm IEC 61131-9, maakt de CMS HD VX-vacuümpomp gebruiksvriendelijk en zorgt voor een snelle en kosteneffectieve installatie, continue diagnose, gecentraliseerde parametrisering en efficiënte communicatie met protocollen als EtherNet/IP, Profinet en EtherCAT.

Coval Vacuüm Manager-app

Alle parametriseer- en diagnosefuncties zijn beschikbaar en gemakkelijk aan te passen op mobiele apparaten (Android en iOS) dankzij NFC-technologie en de speciale Coval Vacuüm Manager-app. Deze koppeling maakt het gemakkelijk om parameters van de ene pomp naar de andere te kopiëren en maakt het mogelijk om tot vijf verschillende parameterconfiguraties op te slaan.

De applicatie stelt de gebruiker bovendien in staat om op ieder moment te profiteren van technische ondersteuning van Coval-experts, op basis van de verzonden gegevens.

Kwaliteiten die het verschil maken

- Robuust ontwerp: langere levensduur, zelfs in ruwe omgevingen

- Hoge prestaties: de krachtige pomp zorgt voor efficiënt oppakken en overbrengen van onderdelen

- Modulariteit: uitstekende repareerbaarheid met gerichte interventies op elk onderdeel

- Communicatiemogelijkheden: permanente interactie voor perfecte vacuümregeling

Altijd op de hoogte blijven?