Nieuwe standaard voor draadloze industriële remote access

5 december 2022 redactie AutomationNL NMS Networks

HMS Networks, specialist in oplossingen voor industriële communicatie, heeft een nieuwe generatie Ewon industriële remote access gateways ontwikkeld. Hiermee worden IIoT connectiviteit en cybersecurity naar een hoger niveau getild.

Dankzij de ingebouwde hardware beveiliging biedt de serie Cosy+ gebruikers vanaf elke locatie een veilige toegang tot PLC-gebaseerde machines, zodat ze online inbedrijfstelling, troubleshooting en programmering kunnen uitvoeren. Met de nieuwe Cosy+ Wireless versie kunnen gebruikers, afhankelijk van de industriële situatie, via Ethernet, wifi of mobiel verbinding maken met hun machines.

Door gebruik te maken van veilige remote access wordt een effectieve en duurzame ondersteuning van machines mogelijk. De remote access tot Ewon Cosy+ gateways gebeurt via Talk2M®, 's werelds grootste industriële cloud service, met meer dan 400.000 aangesloten Ewon gateways.

Veilige draadloze toegang

Na de lancering van de Cosy+ Ethernet versie vorig jaar, speelt Cosy+ Wireless nu in op de groeiende vraag naar veilige draadloze toegang tot machines. Deze vraag wordt gestimuleerd door de noodzakelijke productiviteitsverhoging en het bijdragen aan een veilige en duurzame bedrijfsvoering.

"De huidige geopolitieke situatie onderstreept de noodzaak om op een veilige, duurzame manier op afstand toegang te krijgen tot machines, waardoor het reizen naar locaties door serviceteams tot een minimum wordt beperkt. Met het uitbrengen van Cosy+ Wireless, tot op heden de meest veilige Ewon gateway, tilt Ewon industriële remote access naar een nieuw niveau", aldus Sébastien Thinnes, hoofd Products and Marketing bij HMS Networks' Business Unit Ewon.

Bewezen schaalbare oplossing

De wireless Cosy+ serie, ontwikkeld en beheerd volgens ISO27001, omvat meerdere beveiligingslagen en biedt ingebouwde hardware beveiligingsfuncties. Dankzij een exclusief partnerschap met cybersecurity expertbedrijf Nviso levert Ewon een remote access oplossing die bewezen, schaalbaar en getest is conform de hoogste standaarden om te voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen.

Ewon by HMS Networks is al meer dan twintig jaar op de markt en is momenteel marktleider op het gebied van remote industriële connectiviteit. Het Zweedse bedrijf staat bekend om het op wereldwijde schaal leveren van industriële remote access oplossingen die eenvoudig te gebruiken, kosteneffectief en zeer veilig zijn.

Geen nieuws meer missen van AutomationNL? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws over industriële automatisering.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?