Fortinet introduceert vandaag de FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem. Deze compacte appliance is speciaal ontwikkeld om verbeterde netwerkbeveiliging en 5G-verbindingen naar omgevingen met operationele technologie (OT) te brengen.

OT-apparatuur op externe locaties verbinden en veilig houden

Netwerken breiden zich uit naar nieuwe, veraf gelegen locaties die ondersteuning en bescherming moeten bieden voor enorme volumes aan gevoelig dataverkeer en tegelijkertijd optimaal beschikbaar moeten blijven. In het verleden moesten bedrijven gebruikmaken van diverse losstaande oplossingen om netwerkfunctionaliteit, beveiliging en connectiviteit naar deze locaties te brengen. Dit leverde echter een complexe en gebrekkig presterende infrastructuur op die gepaard ging met hoge beheerkosten en slechts met grote moeite te beveiligen viel. De oplossing is om gebruik te maken van één appliance die in veraf gelegen OT-omgevingen voorziet in alle behoeften op het gebied van netwerktechnologie, beveiliging en connectiviteit.

Netwerktechnologie, beveiliging en 5G-verbindingen voor OT-omgevingen

De FortiGate Rugged 70G with 5G dual modem brengt voor het eerst 5G-connectiviteit naar het aanbod van robuuste next-generation firewalls (NGFW’s) van Fortinet. De appliance biedt daarmee niet alleen cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit, hoogwaardige netwerkmogelijkheden zoals SD-WAN en een Zero Trust Network Access-gateway, maar ook uiterst geavanceerde WAN-functionaliteit voor het waarborgen van high availability. 

Belangrijke functies zijn onder meer:

  • Twee ingebouwde 5G-modems zorgen voor naadloze, betrouwbare en razendsnelle communicatie en brengen high availability en verbeterde connectiviteit naar bedrijfskritische toepassingen.
  • Ongekend snel presterende netwerkbeveiliging dankzij het gebruik van de vijfde generatie Security Processor van Fortinet voor een doorvoersnelheid van 8 Gbps voor de firewall en 7 Gbps voor het indringerpreventiesysteem (IPSec VPN).
  • Een compacte appliance met een robuust ventilatorloos ontwerp dat is opgewassen tegen extreme temperaturen, vochtigheid, schokken en trilling.
  • Brancheleidende, door AI ondersteunde beveiliging in de vorm van FortiGuard AI-Powered Security Services die bedrijfskritische data tegen de laatste cyberbedreigingen beschermen.

Altijd op de hoogte blijven?