Onlangs heeft Microsoft bekend gemaakt dat Windows Mixed Reality (WMR), hun virtual reality platform dat ook in de industrie wordt gebruikt, tegen het einde van 2026 de end-of-life status zal bereiken. Dit nieuws volgt op de eerdere mededeling van eind 2023 waarin Microsoft aangaf dat de ontwikkeling van WMR gestaakt werd.

Het platform, dat in 2015 met grote ambities door Microsoft werd geïntroduceerd, heeft een wisselend traject doorlopen. Ondanks de initiële beloften, werd de ontwikkeling van de applicatie al snel beperkt. Microsoft bleef echter ondersteuning bieden, voornamelijk gericht op de compatibiliteit met nieuw uitgebrachte VR-brillen.

Windows Mixed Reality vond zijn weg naar verschillende sectoren binnen de industrie, waar het werd gebruikt voor toepassingen zoals remote monitoring van complexe installaties en productielijnen.

Vanaf 1 november 2026 worden voor sommige Windows-varianten geen updates meer geleverd. Voor bedrijven met commerciële onderhoudscontracten zullen nog tot een jaar na deze datum ondersteuning gelden. Ondanks het gebrek aan toekomstige updates, zullen VR-brillen die van WMR gebruik maken, zoals de HP Reverb en Samsung HMD Odyssey, functioneel blijven. Belangrijk om te vermelden is dat Microsoft na deze datum geen security-updates meer zal uitbrengen.

 

Altijd op de hoogte blijven?