Met nieuwe InfoHub introduceert Panasonic Industry gratis online portaal dat programmeerbibliotheken, documentatie en downloads bevat

28 november 2023 redactie AutomationNL

Afnemers van de HM-serie HMI’s van Panasonic Industry, PLCs of de "Industry 4.0"-communicatievoorziening FP-I4C hebben nu toegang tot een veelomvattend state-of-the-art dataportaal; de "Panasonic Industry InfoHub". 

De InfoHub bevat veel meer dan alleen bestanden met computerprogramma's en programmeerbibliotheken voor het aansturen van bewegingen of verplaatsingen en netwerkprotocollen. Het omvat ook gebruikershandleidingen, de meest recente programmaversies en voorbeeldprojecten evenals beknopte instructies en volledige helpsystemen.  

Fabrikanten, machinebouwers en constructeurs op het gebied van fabrieksautomatisering kunnen met behulp van deze uitgebreide databank profiteren van een helder gestructureerde en uitgebreide online-dienstverlening.

Online-helpdatabank

De InfoHub verschaft gedetailleerde informatie en documentatie over Panasonic’s IEC 61131-3 compatibele software om PLC’s van de serie FP te kunnen programmeren, om te assisteren bij het configureren van interfaces en functies van de communicatiemodule FP-I4C, evenals instructies voor, en beschrijvingen van de serversoftware FP OPC.

Programmeerbibliotheken voor 'FPWIN Pro 7'-besturingen

Het omvangrijke pakket programmeerbibliotheken voor de PLC-serie FP van Panasonic Industry kent een groot aantal opties. Denk aan op voorhand samengestelde functies en functieblokken. Deze werden specifiek ontworpen voor het regelen van processen, voor het aansturen van bewegingen en voor netwerkcommunicatie. Deze bibliotheken bundelen onze uitgebreide expertise en stellen afnemers in staat hun programmeer- en debug werkzaamheden te stroomlijnen. Al dat leidt uiteindelijk tot een waardevolle tijdsbesparing. 

Voorbeelden van programmeren met HMWIN Studio

Het programma "HMWIN Studio" fungeert als configuratietool voor het volledige aanbod aan HM touch terminals series. Afnemers kunnen met behulp van de door InfoHub verschafte programmeervoorbeelden hun project proces drastisch versnellen. Deze downloadbare modelprojecten bieden waardevolle programmeerhulpmiddelen, zoals widgets, dialogen, formules, tendensen en dergelijke. Bovendien zijn er JavaScript-voorbeelden en informatief inhoudelijk materiaal beschikbaar om met andere voorzieningen te kunnen communiceren.

Afnemers kunnen – door gebruik te maken van deze middelen – hun werkstroom optimaliseren en zo aanzienlijk tijd besparen. De verzameling gratis raad te plegen bibliotheken wordt bovendien doorlopend uitgebreid.

Meer weten? Kijk hier

Altijd op de hoogte blijven?