Kollmorgen lanceert ‘best presterende stepper-aandrijving ooit’

26 januari 2023 redactie AutomationNL Kollmorgen

Kollmorgen, de Duitse specialist in motion control-systemen, heeft de nieuwe P80630-SDN stepper drive gelanceerd. De nieuwe drive biedt meer souplesse, precisie en koppel over het volledige snelheidsbereik in een compacte behuizing die lichtere en veelzijdigere machines mogelijk maakt.

De P80630-SDN stepper drive voedt en bestuurt stappenmotoren die werken op 24 tot 75 VDC met maximaal 5,5 Arms stroom per fase. Het is een ideale oplossing voor etiketteerders, indexeertafels, CNC-machines, verpakkingssystemen, pompen en andere enkel- of meerassige systemen die een lage snelheid, punt-tot-punt bewegingsbesturing vereisen voor vaste lasten.

Voortbouwend op het succes van eerdere Kollmorgen-drives zoals de 6410 en P70530, levert de P80630-SDN-drive verbeterde positienauwkeurigheid, zoals aangetoond in laboratoriumtests met stappenmotoren uit de PMX-serie. Deze compacte, krachtige nieuwe aandrijving bereikt 10% meer uitgangsstroom in een 60% kleinere behuizing die tot 34 mm korter is dan de 6410, afhankelijk van het model. Bovendien verkort het de insteltijd door soepele, nauwkeurige prestaties te leveren bij alle snelheden zonder dat er elektronische dempingsschakelaars nodig zijn.

De P80630-SDN stepper drive ondersteunt conventionele single-ended of differentiële stap- en richtingsinterfaces of CW/CCW-commando-ingangen. Instellingen die met dipswitches kunnen worden geselecteerd, zijn onder meer motorfasestroom, ruststroomreductie en stapresolutie tot 1/128 microstep, allemaal zonder dat programmering vereist is. Speciale activeringsingang en storingsuitgang zorgen voor besturing van de vermogenstrap van de omvormer en voor foutbewaking. Extra modellen met nieuwe functies staan gepland voor de komende maanden. Geselecteerde aandrijvingen zullen ook veelgebruikte veldbusprotocollen bevatten voor integratie met industriestandaard bewegingscontrollers. Alle aandrijvingen in de serie zijn CE-, RoHS- en REACH-gecertificeerd.

Zoals gebruikelijk kunnen klanten rekenen op de ondersteuning die ze nodig hebben om de keuze, dimensionering, opstelling en prestaties van motoren/aandrijvingen te optimaliseren. Wereldwijde productbeschikbaarheid en het bewezen erfgoed van Kollmorgen zorgen voor projectsucces op lange termijn.

Dit is pas het begin

"De P80630-SDN is de best presterende, meest veelzijdige stepper-aandrijving in onze line-up", zegt Ross McMillan, Vice President of Engineering bij Kollmorgen. “En het is nog maar het begin. De nieuwe P8000-serie biedt binnenkort een uitgebreid assortiment aandrijvingen voor het aandrijven en besturen van Kollmorgen-stappenmotoren in een breed scala aan toepassingen waarbij steppers de beste keuze zijn. Het is altijd spannend om onze voorsprong in de motion control-industrie uit te breiden en beter te kunnen voldoen aan de meest uitdagende eisen van onze klanten.”

Meer informatie over de nieuwe stepper is te vinden op de website van Kollmorgen.

Altijd op de hoogte blijven?