In een recente financieringsronde heeft OTee, een ontwikkelaar van industriële automatiseringssoftware gevestigd in Oslo, €1,25 miljoen opgehaald. Deze investering is bedoeld om het bedrijf in staat te stellen verder te gaan met het ontwikkelen van op open architecturen gebaseerde virtuele industriële besturingssystemen.

De financieringsronde werd geleid door het Noorse venture capital fonds RunwayFBU en het Estse Superangel. Aan de ronde namen ook de bestaande investeerder Antler deel, naast nieuwe investeerder StartupLab, en een groep angel-investeerders. 

OTee biedt een engineeringplatform voor het ontwerpen, implementeren en beheren van virtuele besturingssystemen gebaseerd op open architectuur en standaarden. Het bedrijf heeft als doel om industriële besturingssystemen voor automatiseringsingenieurs goedkoper, sneller, duurzamer en veiliger te maken.

Henrik Pedersen, voormalig executive bij ABB en medeoprichter en CEO van OTee, deelde zijn visie op de industrie: "De technologie en het bedrijfsmodel in operationele technologie (OT) lijken op wat IT in de jaren '90 en begin 2000 had. Elk industrieel hulpmiddel of systeem heeft zijn eigen lokaal geïnstalleerde besturingssysteem, vastgelegd bij één leverancier, met een duur levenscyclusbeheer dat gericht is op onderhoud, niet op verbetering."

Pedersen voegt toe: "Gezien de klanteninteresse die we waarnemen, kunnen we met zekerheid zeggen dat de markt aan het veranderen is. Deze verandering wordt gedreven door klanten die vragen om open besturingssysteemarchitecturen, en de Industrie 4.0-community. Wij willen een drijvende kracht zijn in deze aanstaande disruptie en eindgebruikers en hun automatiseringspartners helpen bij het moderniseren van operaties zonder fysieke interventie."

 

Altijd op de hoogte blijven?