HMS Networks neemt Red Lion Controls over

9 januari 2024 redactie AutomationNL

HMS is een overeenkomst aangegaan voor de overname van Red Lion voor een bedrag van 345 miljoen dollar. Red Lion is een bekende Amerikaanse leverancier van industriële automatiseringsoplossingen.

De overname zal de aanwezigheid van HMS in Noord-Amerika aanzienlijk versterken en cross-selling van zowel HMS- als Red Lion-producten via hun respectieve marktkanalen mogelijk maken. De combinatie van HMS en Red Lion had een jaaromzet van meer dan SEK 4,4 miljard in de periode van twaalf maanden die eindigde op 30 september 2023, met een aangepaste EBIT marge van ongeveer 24 procent. De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden.

"We zijn verheugd om Red Lion te kunnen verwelkomen in de HMS Networks familie. De bedrijven zijn een geweldige match, zowel op het gebied van producten, geografische aanwezigheid en culturele aspecten. De combinatie van het productportfolio van Red Lion, dat complementair is aan het aanbod van HMS en een beperkte overlap heeft, en de geografische match met Red Lion dat een sterke positie heeft in de aantrekkelijke Noord-Amerikaanse markt en HMS dat zijn kernmarkten in Europa heeft, genereert goede cross-selling mogelijkheden.

De Access-producten van Red Lion passen goed bij de Anybus- en Ewon-productlijnen van HMS, stelt het Zweedse bedrijf, terwijl de Connect-producten van Red Lion een toevoeging vormen waar HMS al een aantal jaren naar op zoek is: een sterk Ethernet switch-aanbod met een sterke marktpositie. Tot slot biedt het Visualize-aanbod van Red Lion nieuwe mogelijkheden voor HMS om het Data Visualization-aanbod te verkennen dat steeds interessanter wordt door de centrale rol die het speelt in de industriële automatiseringsomgeving en de mogelijkheid om extra waarde te bieden bovenop het connectiviteits- en netwerkaanbod van HMS.

"We kijken ernaar uit om samen te werken en de synergieën tussen de bedrijven te realiseren, maar ook om, zodra de transactie is afgerond, elkaar in staat te stellen de volgende stappen te zetten op onze gezamenlijke toekomstige reis", aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS.

Altijd op de hoogte blijven?