Kontron, een leverancier van IoT-apparatuur en embedded computer, heeft een commercieel 5G campusnetwerk in gebruik genomen in hun productie- en magazijnfaciliteiten in Augsburg, Duitsland. Dit 5G-netwerk biedt een op maat gemaakte oplossing die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne industriële operaties.

Het 5G Standalone Core-netwerk van Kontron wordt gepresenteerd als een kant-en-klare oplossing voor de volgende generatie, die veilige en efficiënte 5G-connectiviteit biedt. Deze geïntegreerde netwerkomgeving kent een korte implementatietijd, waardoor nieuwe, intelligente operaties in diverse faciliteiten of delen daarvan mogelijk worden, terwijl gevoelige gegevens ter plaatse worden beschermd.

Janez Öri, 5G MPN en Cloud Director bij Kontron in Slovenië, benadrukt de sterke punten van een 5G Mobile Private Network. Het netwerk garandeert robuuste, veilige dekking over fabrieksvloeren en magazijnen, en is ontworpen met gebruiksvriendelijke functies voor eenvoudig apparaat- en netwerkbeheer. Het maakt naadloze mobiliteit mogelijk voor mensen, machines en goederen, waardoor de productiviteit en efficiëntie worden verhoogd, terwijl beveiliging en kostenoptimalisatie voorop staan.

De industriële 5G Private Network-oplossing van Kontron maakt veilige en robuuste draadloze connectiviteit mogelijk, met hoge bandbreedte, lage latency, goede dekking en stabiliteit in de productiefaciliteit van het bedrijf in Augsburg. Deze infrastructuur wordt beheerd door lokaal IT-personeel, naar kan eventueel ook op afstand worden geconfigureerd en onderhouden als een service. Het netwerk maakt zeer stabiele draadloze Industry 4.0-gebruiksscenario's mogelijk, maar biedt bijvoorbeeld ook beveiligde connectiviteit voor mobiele telefoons en laptops.

Walter Gruber, Director of Production & Logistics Site Manager Augsburg bij Kontron Europe, legt uit dat het Private 5G-netwerk de robuustheid, stabiliteit en bandbreedte biedt die we normaliter alleen gewend zijn van bekabelde netwerken. Gruber benadrukt dat Kontron van plan is om de bekabelde infrastructuur in de productiefaciliteit uiteindelijk geheel te vervangen door draadloze 5G. Hierdoor is het netwerk in staat een veel flexibeler productieschema te ondersteunen met gemakkelijk te herconfigureren productie-eilanden en nieuw ontwikkelde processen, zoals geautomatiseerde en op AI gebaseerde kwaliteitscontrole, verbeterde operationele communicatie, verbeterde beveiliging en volledig papierloze processen in productie en magazijn.

Altijd op de hoogte blijven?