Festo lanceert Electric Motion Sizing softwaretool

23 januari 2023 redactie AutomationNL Festo

Met de nieuwe Electric Motion Sizing tool van Festo wordt het vinden van een optimale oplossing voor motiontoepassingen een stuk eenvoudiger. De online tool biedt foutloze dimensionering van zowel rotatieve als lineaire toepassingen voor elektromechanische systemen.

Door het verbeteren van de efficiëntie en nauwkeurigheid kunnen gebruikers sneller tot betrouwbare resultaten komen zonder daarbij ingewikkelde berekeningen uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het bepalen van het massatraagheidsmoment. Aan de hand van een beperkt aantal parameters – zoals massa, slag/afstand en cyclustijd – berekent de dimensioneringstool onmiddellijk de voor die specificaties meest economische oplossing.

Zowel rotatie als lineaire toepassingen

De Festo Electric Motion Sizing tool is geschikt voor de dimensionering van zowel roterende als lineaire motiontoepassingen. Dat betekent dat de tool niet alleen toepasbaar is in situaties waar motoren en mechanica samen moeten worden gedimensioneerd, maar ook in scenario’s waar alleen sprake is van rotatie. Op basis van de opgegeven applicatieparameters levert de tool maximaal vijf optimale oplossingen en motorcurves, die de klant direct in het ‘winkelmandje’ op de website kan zetten, samen met de volledige set bestanden voor de opstart. Deze optimale oplossingen kunnen dan verder worden afgestemd op uw specifieke toepassing met opties zoals encodertype, rem en mechanica.

Met de dimensioneringstool kunnen gebruikers de prestaties van verschillende opties bekijken en de gedetailleerde resultaten downloaden, de meest kosteneffectieve optie kiezen die voldoet aan hun prestatie-eisen en een volledige stuklijst (BoM) genereren. De voorgestelde oplossingen kunnen naadloos worden gekoppeld aan ProfiNet-, EtherCat-, Modbus- of EtherNet IP-netwerken, zonder dat daar extra werk mee gemoeid is.

Gebruikers kunnen ook verbinding maken met de Festo Automation Suite tool voor eenvoudige opstart. Met de Festo Automation Suite  kunnen engineers in één (gratis) tool alle producten configureren, van remote I/O tot pneumatische ventielterminals, PLC's en servo-aandrijvingen. De bestanden voor inbedrijfstelling kunnen rechtstreeks worden geïmporteerd uit de Electric Motion Sizing tool. Festo Automation Suite maakt vervolgens automatisch verbinding met de Festo cloud om projectspecifieke documentatie en updates binnen de software te downloaden. Deze bevat zelfs Codesys functieblokken voor het programmeren van PLC's en motion controllers.

On-demand webinar

Een demonstratie van het gebruik van de Electric Motion Sizing tool en Festo Automation Suite én een on-demand webinar over servo-aandrijvingen is te vinden op de website van Festo.

Altijd op de hoogte blijven?