Endress+Hauser levert vernieuwde desinfectiesensoren voor procesmonitoring. Voorzien van Memosens 2.0, snellere polarisatietijden, toekomstbestendig en efficiënter.

Memosens technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de vloeistofanalysetechnologie. Het zet de gemeten waarde om in een digitaal signaal en stuurt dit inductief door naar de transmitter, waardoor de problemen in verband met vocht worden geëlimineerd. Met signaalalarmen bij onderbreking van de transmissie, biedt Memosens veilige gegevensoverdracht voor verhoogde beschikbaarheid van het meetpunt en probleemloze processen. Met Memosens 2.0 worden meetpunten volledig toekomstbestendig en klaar voor IIoT.

Desinfectiesensoren van Endress+Hauser werken volgens het amperometrische meetprincipe. In tegenstelling tot de individuele metingen van de DPD-methode zorgt dit voor een continue meting met snelle responstijden. Het gebruik van dure reagentia is niet langer nodig. Hierdoor is het mogelijk direct te reageren op proceswijzigingen, het desinfectiemiddel optimaal te doseren en de bedrijfskosten te verlagen.

Een desinfectiemeetpunt bestaat uit een Liquiline zender, armatuur, meetkabels en de benodigde sensoren:

  • Memosens CCS50E voor chloordioxide
  • Memosens CCS51E voor vrij chloor
  • Memosens CCS55E voor vrij broom
  • Memosens CCS58E voor ozon
  • Memosens CPS31E of CPS11E voor pH compensatie

Toepassingen zijn onder andere proceswater, zuivering van afvalwater, omgekeerde osmose processen, ontzilting van water

 

Altijd op de hoogte blijven?