Tezmaksan Robot Technologies, een producent van robotica en automatisering, lanceert zijn nieuwste innovatie, CubeBOX. CubeBOX bestaat uit een reeks automatiseringsoplossingen die zijn ontwikkeld om productie mogelijk te maken waarbij machines onbemand beladen en ontladen kunnen worden.

De CubeBOX-systemen integreren met regeleenheden en robots, ongeacht het merk of communicatieprotocol, en maken het mogelijk CNC-machines automatisch te beladen en ontladen. Het CubeBOX-systeem wordt gekenmerkt door een slank en flexibel ontwerp, bestaande uit een opslaglocatie voor werkstukken en een robotarm, maar onderscheidt zich vooral door zijn krachtige CNC-programmeringssoftware, RoboCAM.

Alle CubeBOX-systemen zijn geïntegreerd met RoboCAM, de automatiseringssoftware van Tezmaksan. Met RoboCAM wordt het integratieproces vereenvoudigd en hoeft men geen voorafgaande kennis van robotprogrammering te hebben. Operators kunnen gewoon productplaatsingen met tekeningbestanden uploaden en RoboCAM vertaalt deze in een taal die de robot verstaat, zodat die in actie kan komen.

Het belangrijkste voordeel van het CubeBOX-systeem is dat het ononderbroken werkt. Omdat het 24 uur per dag kan draaien, kan het de efficiëntie tijdens nachtdiensten met 50 procent verhogen vergeleken met het handmatig beladen en ontladen van CNC-machines. Dankzij deze verhoogde productiviteit kunnen fabrikanten hun productie opvoeren en zodoende levertijden verkorten en de algehele efficiëntie verhogen.

Het populairste model, CubeBOX Blues DR, komt met essentiële standaarduitrusting, waaronder een 6-assige industriële robot, dubbele lichtgordijnen voor veiligheid, verstelbare laden, een veiligheidshek met vergrendeling, grippersets en RoboCAM-automatiseringssoftware. Aanvullende opties zijn onder meer automatisering van de CubeBOX Servo Door en een gereedschapswisselaar.

De CubeBOX Pallet Pool kan met slechts één unit maximaal 24 pallets en 16 gereedschappen beheren. Pallets worden opgesteld in een compacte cirkel vóór de machine en een 6-assige robot regelt het beladen en ontladen van het systeem, waardoor minder menselijke tussenkomst is vereist.

Een ander model, de CubeBOX Blues RT, is ontworpen voor gebruik met draaibanken en verticale bewerkingscentra. Dit systeem gebruikt twee pallets voor het laden van onderdelen en kan één of twee CNC-machines bedienen. Een belangrijk voordeel van dit model is de mogelijkheid om twee pallets op elkaar te stapelen, wat de doorvoersnelheid verhoogt zonder meer ruimte in beslag te nemen.

Nog een ander model van Tezmaksan is de CubeBOX Space Cabinet, uitgerust met drie laden om producten in te bewaren. Deze producten worden op efficiënte wijze ontladen door een 6-assige robot. Hiermee behoort regelmatig bijvullen tot het verleden en het ergonomische ontwerp van de CubeBOX Space Cabinet biedt gemakkelijk toegang tot de laden wanneer producten moeten worden bijgevuld.

“De CubeBOX-serie bevat tien verschillende modellen en elk bedrijf dat CNC-machines gebruikt, kan baat hebben bij het systeem”, aldus Hakan Aydogdu, algemeen directeur van Tezmaksan. "Producenten zien al gauw verbeteringen in prestaties en productie, en het ROI varieert doorgaans van zes tot twaalf maanden. Gezien deze overtuigende voordelen is het geen verrassing dat we reeds contracten in 36 landen hebben afgesloten.”

De CubeBOX-serie biedt sectoren zoals de auto-industrie, gieterijen, vliegtuigbouw en metaalwarenfabrieken nu al aanzienlijke voordelen, dus het belang ervan is duidelijk. De geavanceerde technologieën van Tezmaksan zijn een pionierende stap vooruit in de wereld van automatisering en bieden innovatieve oplossingen die voorzien in de veranderende behoeften van de producenten van vandaag.

Altijd op de hoogte blijven?