CodeMeter wordt backbone van automatiseringsplatform B&R

Samenwerking Wibu en B&R

Wibu-Systems zet de norm voor veilige industriële software door het aangaan van een langdurige samenwerking met B&R. De toonaangevende dochteronderneming van ABB Group ontwikkelt automatiseringstechnologie voor onder meer de industriële productieomgeving.

Als onderdeel van ABB zet B&R in op uitmuntende engineering, softwareontwikkeling en innovatie. Voor de bescherming van de intellectuele eigendomsrechten introduceerde het Oostenrijkse bedrijf het Technology Guarding-systeem. Dat wordt nu verder ontwikkeld door toevoeging van CodeMeter van Wibu-Systems. Een aangepaste versie van de CmStick- beveiligingshardware en alle op de achtergrond werkende coderings- en licentiebeheerfuncties van CodeMeter maken van Technology Guarding een krachtig hulpmiddel om zowel de automatiseringssoftware van B&R als de aanvullende oplossingen van gebruikers of derde partijen te beschermen en te licentiëren.

Coderen en beschermen

Het Technology Guarding-systeem van B&R is ontworpen als een krachtig middel om de software die op de specifieke hardware van het bedrijf draait, te coderen en te beschermen, inclusief de door de gebruikers ontwikkelde applicaties. CodeMeter combineert vaardigheden op het gebied van versleuteling en licentiebeheer met uitgebreide integratiemogelijkheden. Daardoor laten alle functies zich op een gebruiksvriendelijke wijze activeren vanuit de bestaande backofficesystemen van B&R. Gebruikers kunnen eenvoudig licenties kiezen en kopen voor de softwarefunctionaliteit die ze aan hun automatiseringshardware willen toevoegen en het systeem zorgt voor de bestelling, licentie-aanmaak, levering en facturatie. Als ze hun systemen willen uitbreiden of nieuwe functionaliteiten willen toevoegen, kunnen ze probleemloos licenties bijbestellen.

Perfecte match

Eén van de ontwerpprincipes voor het Technology Guarding-systeem is dat het een laag profiel moet houden en zo min mogelijk de gebruikerservaring moet beïnvloeden. Dit maakt CodeMeter een perfecte match voor B&R, omdat de licentiebeheer- en beschermingsmogelijkheden zijn ingebouwd in Technology Guarding met de kleinst mogelijke footprint.

De licentiebewakings- en beheerfuncties van CodeMeter zijn naadloos samengebracht in een krachtig en efficiënt ontworpen webportaal (Technology Guarding Portal). Hier krijgen gebruikers een overzicht van de vaak grote aantallen licenties die actief zijn in hun automatiseringslandschap, met directe toegang tot belangrijke informatie over de status van elke licentie, hun activeringstijden, updates en nog veel meer. Dit eenvoudige overzicht is vooral handig in de heterogene opstellingen die bestaan ​​in veel, zo niet de meeste industriële infrastructuren, met verschillende generaties van uiteenlopende apparaten, vaak geproduceerd door verschillende fabrikanten, die allemaal samenwerken. Maar zelfs op nieuw ontworpen, zogeheten greenfield-sites, met een ’schone’ uniforme structuur, is de Technology Guarding Portal bruikbaar dankzij het functionele, gebruiksvriendelijke ontwerp van CodeMeter; alle licentiebewerkingen laten zich gemakkelijk activeren, inclusief de noodzakelijke transacties, afgehandeld op de achtergrond via een SOAP-interface met XML-berichtenverkeer.

Gestroomlijnde usb-dongle

De fysieke beveiliging van deze software gedreven licentiebewaking bestaat uit de aangepaste dongle die dient als licentiecontainer en hardware-anker voor de essentiële beveiligingsoperaties. De gestroomlijnde usb-dongles, verkrijgbaar als CmStick/B of als CmStick/C Basic, zijn aangepast aan het Technology Guarding-ontwerp van B&R, maar zonder concessies te doen aan hun veelzijdige mogelijkheden. Zo bieden ze voldoende capaciteit om een ​​veilige opslagplaats te bieden voor gevoelige informatie die onderhoudstechnici in het veld soms nodig kunnen hebben. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om af te zien van de toegevoegde voorzieningen van de hardware containers en alleen de software-optie, CmActLicenses, in te zetten voor nog meer mobiliteit en veelzijdigheid.

Business enabler

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, gelooft dat samenwerkingen zoals die met B&R de juiste weg zijn: “Bij Wibu-Systems zijn we van mening dat we meer zijn dan alleen beveiligings- of licentiespecialisten. We beschouwen onszelf als ’business enabler’. Het toevoegen van CodeMeter aan B&R's Technology Guarding is een perfecte weergave van hetgeen we beloven: u krijgt beveiliging door het ontwerp en u krijgt de middelen om ’propriety’ software die door de gebruikers van B&R is ontwikkeld, te beschermen, in licentie te geven en te distribueren.”

Meer informatie op de website van Wibu Systems.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of