Aanval door hackers blijft reële dreiging

13 september 2022 redactie AutomationNL Shutterstock

Je denkt er liever niet aan: een aanval van hackers. Maar de actualiteiten laten zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het uw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar als het gebeurt?

Tijdens de WoTS 2022 organiseert techniekfederatie FHi op donderdag 29 september het gratis toegankelijke Industrial Cyber Security seminar. In één dagdeel kunnen de bezoekers zich informeren over de belangrijkste aandachtspunten.

Niemand is meer doordrongen van het belang van veiligheid in het digitale domein als Hoppenbrouwers Techniek. Halverwege vorig jaar werd het bedrijf getroffen door een wereldwijde ransomware-aanval. In de eerste presentatie van het seminar vertelt  Hoppenbrouwers openlijk over de aanval en de nasleep, maar zullen de sprekers zich vooral concentreren de lessen die geleerd zijn.

Op de website van de FHi is het volledige programma is te vinden van het Industrial Cyber Security seminar.  Het seminar is de opmaat van het Cyber Security Event op 8 november in Nijkerk. Het jaarlijkse event duurt een hele dag (van 9.00 tot 17.15 uur) en staat helemaal in het teken van cyber security in de industrie.

Wanneer is je bedrijf voldoende ‘cyber secure’? Waar liggen de uitdagingen in de essentiële samenwerking tussen de IT en OT afdeling? Hoe profiteer je van digitale innovaties maar houd je tegelijkertijd grip op de informatiebeveiliging? Wat zegt de regelgeving en hoe pas je bijvoorbeeld de normen toe? Tijdens het Industrial Cyber Security event worden deze en andere actuele vraagstukken behandeld.

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelding voor het event op de website van de FHi.

Altijd op de hoogte blijven?