Toyota, READY Robotics en NVIDIA introduceren sim-naar-real robotprogrammering

24 januari 2024 Robbert Hoeffnagel

Ready Robotics is een samenwerking aangegaan met Toyota en Nvidia om de veiligheid en efficiëntie in de autoproductie te verbeteren. Toyota zal Ready's ForgeOS gebruiken in combinatie met Nvidia Isaac Sim (video) om een gesimuleerde robotprogrammeeromgeving te bouwen voor zijn productielijnen voor het heet smeden van aluminium.

Het Amerikaanse Ready Robotics stelt dat zijn ForgeOS besturingssysteem het programmeren van industriële robots gemakkelijker en toegankelijker maakt voor fabrikanten van alle groottes. Nvidia positioneert Isaac Sim als een gemakkelijk aan te passen applicatie op basis van zijn Omniverse-platform. Het is bedoeld voor het simuleren, ontwikkelen en testen van robots.

Normaal gesproken vereist het programmeren van robots voor smeden dat de metalen onderdelen heet blijven tijdens het proces, wat aanzienlijke veiligheidsuitdagingen met zich meebrengt. Door ForgeOS en Isaac Sim te integreren, kan de programmering nu worden gedaan in een visuele en realistisch gesimuleerde omgeving. Dit elimineert de risico's die gepaard gaan met hete onderdelen, claimt Ready Robotics.

Monitoringkloof overbruggen

De integratie van ForgeOS met de simulatieomgeving van Nvidia Isaac Sim stelt Toyota in staat om snel complexe smeedroutines voor robots te programmeren en te optimaliseren. Eenmaal bewezen in simulatie, kunnen de programma's worden overgebracht naar de live productiecel, waardoor de noodzaak om de fysieke installatie te programmeren en veiligheidsproblemen rond hete onderdelen worden geëlimineerd.

Aangezien ForgeOS zowel de simulatie als de fysieke werkcel bestuurt, kan een programma voor robotbesturing in seconden worden overgedragen en bijgewerkt. Hierdoor wordt de stilstandtijd  geminimaliseerd en kan de werkcel bovendien gemakkelijker onderhouden worden, stelt Ready Robotics.

Deze zogeheten sim-naar-real workflow stelt ForgeOS ook in staat om realtime productiegegevens van de cel op de fabrieksvloer terug te sturen naar de oorspronkelijke simulatie in Isaac Sim. Dit vormt een digital twin van de live cel, waardoor visualisaties van de huidige staat van de productie mogelijk zijn en een betere monitoring en toezicht mogelijk is, stellen de partners.

"Industriële processen in hoge getrouwheid simuleren voordat ze in de echte wereld worden ingezet, kan de productiviteit en veiligheid aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen," zei Deepu Talla, vice president van embedded en edge computing bij Nvidia. "De samenwerking tussen Toyota en Ready Robotics is een uitstekend voorbeeld van het baanbrekende gebruik van technologie, zoals Nvidia Isaac Sim, om industriële digitaliseringsmogelijkheden in de productie te ontsluiten."

Toyota verwacht iteratieve procesverbeteringen

"De samenwerking van Toyota met Ready Robotics en Nvidia staat op het punt een nieuwe grens te creëren voor hoe robotautomatisering wordt geprogrammeerd en ingezet met grotere efficiëntie, bruikbaarheid en veiligheid”, stellen de bedrijven in een persbericht. "Het opent de mogelijkheid om productiegegevens vast te leggen van automatiseringssystemen voor gebruik in procesmonitoring en -verbetering, of zelfs kunstmatige intelligentie-toepassingen."

"Nvidia biedt de tools die nodig zijn om onze programma's realistische situaties te laten weerspiegelen, en ForgeOS biedt de verbinding van deze simulatie naar de echte cel en terug," merkte Kel Guerin, chief innovation officer bij Ready Robotics, op. "We zijn verheugd om samen te werken met SCSK, een Japans IT-dienstenbedrijf en Nvidia Omniverse-partner, om deze oplossing naar Toyota te brengen."

Kazuhiro Suzuki, manager van Toyota's Raw Materials Development Division, verklaarde: "De unieke architectuur van ForgeOS maakt de sim-naar-real workflow mogelijk die we nodig hebben voor deze productielijn omdat het de simulatiecapaciteiten van Nvidia Isaac Sim overbrugt met de controle van ons fysieke systeem."

"Dit betekent dat we in simulatie kunnen programmeren, dat programma kunnen overdragen en vervolgens ForgeOS kunnen gebruiken om live productiegegevens vast te leggen en onze processen iteratief te verbeteren," voegde hij eraan toe. "We kijken uit naar een toekomst waarin machine learning en AI zorgen voor vooruitgang in onze productieprocessen, maar alles begint met het verbeteren van onze huidige processen, terwijl tegelijkertijd de gegevens uit de fabriek worden gehaald naar de simulatie waar ze nuttig zijn.”

Altijd op de hoogte blijven?