Vandewiele automatiseert met magazijnrobots van Exotec

8 juli 2024

Vandewiele, aanbieder van textielmachines, gaat een samenwerking aan met Exotec, de wereldwijde specialist in magazijnrobots. Vandewiele wil zo zijn magazijn in Marke (België) verder automatiseren met het Skypod-systeem, om de workflow en opslagruimte te optimaliseren.

Al tientallen jaren vertrouwde Vandewiele op een miniload-systeem voor de opslag van kleine onderdelen. Door de toenemende diversiteit aan producten en groeiende productie-eisen voldeed het huidige systeem niet meer aan de vereiste prestaties. Het werd dus tijd voor een upgrade, en het Skypod-systeem bleek een geschikte oplossing voor Vandewiele. Exotec’s systeem biedt een efficiënte oplossing door de beschikbare ruimte beter te benutten en bakken te stapelen in rekken tot twaalf meter hoogte.

Het Skypod-systeem stelt de Skypods – de magazijnrobots – in staat om zich in het magazijn te verplaatsen en tussen de magazijnrekken te klimmen. Het systeem is volledig schaalbaar, waardoor de opslagruimte in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Ook kunnen er eenvoudig extra robots, pickstations en bakken worden toegevoegd.  

De implementatie van het Skypod-systeem is afgestemd op de behoeften van Vandewiele’s magazijn. Het omvat twee manuele pickstations, een bin interface en maar liefst zestien Skypods. De Skypods stellen Vandewiele in staat om de nodige onderdelen voor hun interne productie en kitting aanzienlijk sneller en efficiënter te picken dan voordien.

"We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Exotec", licht Thomas Van Esbroeck, Assembly Department manager bij Vandewiele toe. "Het Skypod-systeem optimaliseert onze opslagruimte, waardoor ons magazijn met ons meegroeit. Het zal de productie stroomlijnen om nog beter te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten."

Wim Vermeir, Senior Sales Executive bij Exotec:  “Wij zijn verheugd over de samenwerking met Vandewiele, die opnieuw de veelzijdigheid van het Skypod-systeem belicht. Naast het gebruik ervan voor efficiënte distributie van producten, biedt het ook een waardevolle oplossing om interne productieprocessen te optimaliseren, zoals bij Vandewiele.”

Altijd op de hoogte blijven?