Transparante data voor maximale uptime installatie

28 november 2022 redactie AutomationNL Phoenix Contact

Het nieuwe 24 V-voedingssysteem van Phoenix Contact zorgt voor meer gegevenstransparantie en een hoge beschikbaarheid van de installatie. Door onderbrekingsvrije voeding én beveiliging te combineren in een totaalconcept profiteren gebruikers van de voordelen van systeemintegratie.

Data zijn het nieuwe goud. In industriële sectoren waar een hoge beschikbaarheid van de installatie noodzakelijk is, is kennis van de installatie- en bedrijfstoestanden onontbeerlijk. Op basis van operationele gegevens kunnen kritische bedrijfstoestanden en anomalieën in een vroeg stadium worden ontdekt, gelokaliseerd en verholpen voordat er een kostbare productie-uitval optreedt.

Het nieuwe, communicatieve 24 V-voedingssysteem van Phoenix Contact verhoogt de gegevenstransparantie van de hele installatie en geeft informatie over alle relevante bedrijfs- en diagnosegegevens. Dankzij preventieve functiebewaking is het mogelijk om uitvaltijden tot een minimum te beperken.

De modulaire oplossing, die bestaat uit de Quint Power-voeding in combinatie met het Caparoc-systeem voor apparatenbeveiligingsschakelaars of de intelligente Quint DC UPS, vergroot de gegevenstransparantie van de installatie en biedt informatie over alle relevante bedrijfs- en diagnosegegevens.

Uitvaltijden worden tot een minimum beperkt met preventieve functiebewaking en er zijn verschillende interfaces beschikbaar voor uitlezing. Volledige gegevensconsistentie van de 400 V AC-zijde naar de 24 V DC-zijde maakt langere waarschuwingstijden voor optredende storingen mogelijk.

Diagnose op afstand

Nauwkeurig onderhoud en diagnose op afstand van de installatie alsmede kostenbesparing door overname van monitoring-functies kunnen rechtstreeks via de voeding worden uitgevoerd.

Naast de gegevens die het systeem verzamelt, wordt via de interfaces de Quint Power-voeding geparametriseerd. De directe overname van de parameters, zoals de uitgangsspanning, na een vervanging van een apparaat of vóór de opbouw van een nieuwe installatie bespaart tijd en voorkomt gebruikersfouten.

Meer informatie op de website van Phoenix Contact

Altijd op de hoogte blijven?