In veel vision- en augmented reality (AR) project in de industrie wordt gebruik gemaakt van Microsoft Kinect. Helaas heeft Microsoft nu aangekondigd dat het stopt met de productie en verkoop van de Azure Kinect Developer Kit. De toekomst van menig industrieel AR-project is daarmee ongewis geworden.

Na een redelijk succesvolle periode van innovatie en ontwikkeling heeft het bedrijf besloten om zich te richten op nieuwe technologische mogelijkheden en projecten. De Azure Kinect Developer Kit - een geavanceerde camera met dieptesensoren en AI-mogelijkheden - werd voor het eerst geïntroduceerd als een hulpmiddel voor ontwikkelaars om innovatieve toepassingen te creëren op het gebied van computer vision, augmented reality en virtuele realiteit. Met zijn geavanceerde functies maakte de kit het mogelijk om diepgaande omgevingsinformatie vast te leggen en om te zetten in bruikbare gegevens voor uiteenlopende toepassingen, zoals robotica, 3D-scanning en interactieve ervaringen.

Microsoft heeft aangegeven dat het de opgedane technologische kennis zal gebruiken om nieuwe projecten te initiëren en bestaande producten te verbeteren. Bestaande klanten van de Azure Kinect Developer Kit kunnen nog steeds rekenen op technische ondersteuning en updates voor hun toepassingen. Microsoft zal blijven werken aan software-updates en patches om ervoor te zorgen dat de huidige gebruikers ondersteuning krijgen. Het is niet bekend hoelang deze ondersteuning zal blijven bestaan.

Altijd op de hoogte blijven?