Studenten krijgen toegang tot high performance computing

24 januari 2023 redactie AutomationNL Altair

Altair heeft een licentieovereenkomst getekend met de TU Delft. Op basis van de nieuwe licentie krijgen studenten en medewerkers van de TU toegang tot Altair's portfolio van simulaties, data-analyses, AI en high performance computing (HPC).

Het uitbreiden van de toegang tot Altair’s complete softwareportfolio onder een campusbrede licentie onderstreept het beleid van de universiteit om de modernste technologie te bieden aan al haar studenten en medewerkers. Met als doel de best mogelijke ervaring te kunnen creëren in onderzoeksomgevingen en andere projecten. Het besluit van de universiteit om te investeren in Altair Units, het op eenheden gebaseerde gepatenteerde licentiemodel, past bij de recente installatie van DelftBlue. Dat is een nieuwe supercomputer voor de groeiende behoefte van studenten en docenten aan meer rekenkracht voor het oplossen van complexe problemen in de fysica, mechanica en dynamica.

Data scientists en ontwikkelaars

Sam Mahalingam, chief technology officer Altair: “Toekomstige ingenieurs, data scientists en ontwikkelaars kunnen zich nu beter voorbereiden op hun carrière. De flexibiliteit van Altair Units geeft gebruikers toegang tot elke Altair-oplossing die ze nodig hebben. Dit creëert zowel voor studenten als docenten van de TU Delft uitstekende voorwaarden om onze oplossingen uitgebreider te gebruiken voor hun studie, onderzoek en projecten.”

“Altair en de TU Delft werken al jarenlang samen om studenten en medewerkers te voorzien van de beste technische oplossingen in de markt, zoals Altair HyperWorks”, zegt Frans Broos, ICT-manager bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) en het Delft High Performance Computing Centre (DHPC). “Na de installatie van DelftBlue kregen steeds meer studenten en docenten werktuigbouwkunde en elektrotechniek interesse in simulatie. Daarom was het voor ons logisch om een campusbrede licentie met Altair af te sluiten. Bovendien zijn we van plan om vanaf 2023 de Altair-software ook te gaan gebruiken voor onderzoek en onderwijs in onze afdelingen lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde en industrieel ontwerp.”

Zie de website voor meer informatie over Altair Units.

Altijd op de hoogte blijven?