Softing biedt alles in één oplossing voor OPC communicatie

datafeed OPC Suite

Met de integratie van OPC UA Reverse Connect in zijn dataFEED OPC Suite Extended V5.22 maakt Softing veilige communicatie mogelijk tussen OPC UA componenten in OT en IT die door firewalls of DMZ's worden gescheiden.

De dataFEED OPC Suite Extended is een alles-in-één oplossing voor OPC communicatie en cloud connectiviteit, die toegang biedt tot besturingen en IoT apparaten van toonaangevende fabrikanten. Met de nieuwe OPC UA Reverse Connect functionaliteit zorgt de suite voor veilige communicatie tussen OPC UA componenten die door firewalls of DMZ's gescheiden zijn.

Veilige verbinding

OPC UA Reverse Connect vermijdt traditionele client-serververbindingen waarbij de client de verbinding met de server tot stand brengt. In plaats daarvan is het de server die actief verbinding maakt met de client. Dit is belangrijk voor netwerken waar de server zich in een beschermde omgeving bevindt, zoals het productienetwerk van een fabriek. Er hoeven nu geen firewallpoorten te worden geopend van het IT netwerk naar het OT netwerk. Omdat de firewall gesloten blijft wordt het risico van een aanval op het productienetwerk hierdoor geëlimineerd.

Alles-in-één oplossing

De dataFEED OPC Suite biedt toegang tot besturingen van toonaangevende fabrikanten, zoals Siemens Simatic S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi en Modbus-besturingen (bijv. van Wago). Het fungeert als een gateway tussen de twee OPC standaards, zodat bestaande OPC Classic componenten en applicaties ook kunnen worden geïntegreerd in moderne OPC UA oplossingen voor Industrie 4.0 applicaties. Productiedata worden via de protocollen MQTT en REST verstuurd naar IoT Cloud of Big Data applicaties.

De suite ondersteunt tevens de opslag van productiedata in een bestand, in een SQL database of in MongoDB en CouchDB. Dankzij de uitgebreide data pre-processing functionaliteit kan data eenvoudig en flexibel worden aangepast.

Softing Industrial staat van 8 t/m 11 november op de vakbeurs SPS in Neurenberg, hal 5, stand 258.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of