Siemens en Eplan gaan strategische samenwerking aan

23 november 2022 redactie AutomationNL Siemens

Sebastian Seitz, ceo Eplan, en Andreas Matthé, ceo Siemens Smart Infrastructure, tekenden de overeenkomst (foto: Siemens).

Siemens Smart Infrastructure en Eplan gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van software voor de marktsegmenten industrie en infrastructuur. Samen bieden ze geoptimaliseerde oplossingen voor fabrikanten van schakelapparatuur en elektrische planners.

"Het gemeenschappelijke doel van onze samenwerking is het creëren van een plug-and-play structuur voor elektrische planners. We willen onze tools in twee richtingen toegankelijk maken voor beide partijen om zo de workflows te vereenvoudigen en te versnellen", aldus Andreas Matthé.

Sebastian Seitz benadrukt de voordelen voor gezamenlijke klanten: "In de schakelkastbouw kunnen we Eplan Pro Panel gebruiken voor het optimaliseren en verder automatiseren van processen. Daarnaast willen we ons specifieker richten op het groeiende gebied van energiedistributie en met Siemens samenwerken bij het creëren van end-to-end oplossingen voor integratieve, efficiëntere workflows."

Industrie en infrastructuur

Het marktsegment industrie omvat aanbod en producten voor de bouw van besturingspanelen, terwijl het segment infrastructuur de schakelkastbouw voor energiedistributie omvat. Binnen het segment industrie willen Siemens en Eplan de al vele jaren bestaande uitstekende samenwerking intensiveren, bijvoorbeeld door Eplan data te leveren over alle geconfigureerde Siemens producten. 

Beide partijen zullen hun expertise inzetten ten behoeve van hun gezamenlijke klanten voor het efficiënter maken van workflows bij de bouw van schakelapparatuur en de energiedistributie.

Machine- en paneelbouwers

Eplan levert engineeringsoftware en -diensten op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het bedrijf ontwikkelt één van 's werelds toonaangevende softwareoplossingen voor machine-, schakelinstallatie- en paneelbouwers. Daarnaast helpt het klanten bij het vereenvoudigen van uitdagende engineeringprocessen.

Cloudgebaseerde IoT-systemen

Siemens' Electrical Products levert producten voor een veilige en efficiënte elektrische laagspanningsinfrastructuur in gebouwen en industriële omgevingen, waaronder veiligheids- en besturingsproducten, meet- en bewakingsapparatuur, schakelaars en wandcontactdozen. Bovendien omvat het programma van de business unit communicatiegerichte softwaretools die kunnen worden gebruikt om energiedistributieproducten te verbinden met gebouw- en industriële automatisering en met open cloudgebaseerde IoT systemen.

Altijd op de hoogte blijven?