SenseGlove meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland

30 november 2022 redactie AutomationNL Technology Added

SenseGlove uit Delft mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. De nummer 1 van de KvK Innovatie Top 100 heeft een force-feedback handschoen ontwikkeld. De ‘robothand’ wordt vooral gebruikt voor virtual en augmented reality (VR en AR).

De handschoen maakt het mogelijk om de vorm, dichtheid en textuur van virtuele objecten te voelen. SenseGlove is eind 2015 begonnen om de handschoen te ontwikkelen. In eerste instantie is de Glove ontwikkeld als hulpmiddel voor revalidatie maar door de eerste ervaringen in VR van de oprichters is er al snel voor gekozen om de handschoen door te ontwikkelen voor deze toepassing.

Met SenseGlove kunnen werknemers virtuele taken uitvoeren alsof deze echt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld virtueel assemblage personeel en onderhoudsmedewerkers opleiden, maar bijvoorbeeld ook in een vroeg stadium fouten in een 3d model herkennen.

Toonaangevende startup

In de jonge markt van force-feedback (VR) controllers is SenseGlove een toonaangevende startup. Vanuit deze positie heeft het bedrijf de ambitie om door te groeien om hét standaard input device voor complexe XR (cross reality) en tele-robotica taken te worden.

De productie van de robothand vindt plaats bij Technologies Added in Emmen. Op de High Tech Campus in Emmen biedt Technologies Added een centrale productieomgeving voor een diversiteit aan technologiebedrijven die op zoek zijn naar een duurzame partnership. De productiefaciliteit in Emmen stelt SenseGlove in staat om zijn ambitie te verwezenlijken. Het doel is in 2025 meer dan 500.000 mensen van een intuïtieve XR omgeving te kunnen voorzien.

European Space Agency

Door levensechte interacties in Virtual Reality-trainingen mogelijk te maken, stelt SenseGlove bedrijven in staat hun werknemers beter te trainen en het werk voor medewerkers veilig te houden. Denk aan trainingen om met gevaarlijke materialen om te gaan, het uitvoeren van complexe taken met meerdere gereedschappen en voorwerpen of het leren ontwerpen en testen van fysieke prototypes.

SenseGlove bedient ondertussen meer dan 150 nationale en internationale klanten, waaronder Volkswagen, Honda, Scania, Proctor & Gamble, European Space Agency en het Nederlandse leger. 

Meer informatie op de website van SenseGlove.

Company Mission SenseGlove

SenseGlove is an innovation driven company on a mission to create the mouse and keyboard of the future. We believe that in the era of the Metaverse digital interactions will feel as natural as the real ones: in addition to clicking and scrolling you will be able to touch, grab, hold and feel the virtual as if it was real. Already available for professionals using SenseGlove in their VR training solutions, these interactions will be ultimately a norm for everyone. Just like the mouse and keyboard today.

Altijd op de hoogte blijven?