Rockwell Automation heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Clearpath Robotics, een bedrijf op het gebied van autonome robotica, over te nemen. Deze overname markeert een belangrijke stap in Rockwell Automation's inzet voor het leveren van geavanceerde automatiseringsoplossingen en versterkt hun positie in de snelgroeiende sector van autonome mobiele robots.

Clearpath Robotics is gevestigd in Kitchener (Ontario, Canada) heeft een goede reputatie opgebouwd voor zijn autonome mobiele robotplatforms en oplossingen. Het bedrijf bedient klanten wereldwijd in diverse sectoren, waaronder de maakindustrie, met behulp van hun technologie voor autonome navigatie en robotbesturingssystemen.

Blake Moret, voorzitter en CEO van Rockwell Automation, benadrukte de strategische betekenis van de overname: "Clearpath Robotics heeft een indrukwekkende staat van dienst in het leveren van autonome robots die bedrijven helpen hun productieprocessen te optimaliseren en hun operationele efficiëntie te verhogen. Door Clearpath Robotics in onze organisatie te verwelkomen, versterken we onze capaciteiten op het gebied van autonome mobiliteit, wat onze klanten zal helpen om flexibeler en concurrerender te worden in de snel veranderende industrieën waarin ze actief zijn."

De overname zal Rockwell Automation in staat stellen om geavanceerde autonome robotoplossingen te integreren in zijn uitgebreide portfolio van automatiserings- en informatietechnologieën, waardoor klanten kunnen profiteren van verbeterde productiviteit, veiligheid en flexibiliteit in hun operaties.

Moret voegt eraan toe: "De combinatie van Rockwell Automation's diepgaande expertise in industriële automatisering en de technologische innovaties van Clearpath Robotics zal de toekomst van de automatisering verder vormgeven en nieuwe mogelijkheden bieden voor onze klanten om hun concurrentievoordeel te vergroten."

Altijd op de hoogte blijven?