Quinso en Hänel bundelen krachten om magazijnautomatisering te verbeteren

2 november 2023 redactie AutomationNL
Quinso, een SAP-specialist, en Hänel, een aanbieder van magazijnautomatisering, gaan een samenwerking waardoor SAP ERP integreert met de automatiseringssoftware van Hänel. Hierdoor kunnen productie- en andere bedrijven hun magazijnprocessen automatiseren én optimaliseren.

Hänel is actief in meer dan 60 landen en heeft meer dan 70 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van automatische magazijnsystemen. Quinso is al meer dan 15 jaar actief in de SAP-markt en gespecialiseerd in duurzame supply chain-oplossingen.

Quinso heeft een koppeling ontwikkeld die in realtime het ontvangen, opslaan, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen, ook wel de inslag- en uitslag-opdrachten, vanuit het SAP-systeem doorzet naar het HänelSoft®-N WMS-systeem. Dat systeem gaat op basis daarvan volautomatisch aan de slag met het beheren van voorraden en het eventueel bijbestellen van goederen. Na iedere opdracht worden de gegevens weer teruggekoppeld naar het SAP ERP-systeem.

Door de nieuwe koppeling is er altijd 100% grip op de voorraad, inzicht in het verbruik, een verhoogde veiligheid, minder tijdverlies en natuurlijk ook minder kosten. Deze innovatieve opslagsystemen zijn daardoor een flexibele en kostenbesparende oplossing en helpen met het optimaliseren van de gehele supply chain.

Logistieke processen verder optimaliseren

"We zijn blij met deze samenwerking met Hänel, omdat we onze klanten zo een nog breder scala aan oplossingen bieden op het gebied van magazijnautomatisering", zegt Bas Tiggelman, Business Developer van Quinso. "Door onze expertises te combineren, helpen we onze klanten om hun logistieke processen verder te optimaliseren en hun concurrentiepositie te verbeteren."

Reinier Atzema, Rayonmanager van Hänel Kantoor en Magazijnsystemen, voegt toe: "De samenwerking met Quinso helpt ons bij het integreren van ons magazijnautomatiseringssysteem met SAP. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor een nog betere service bieden aan onze klanten en de markt voor magazijnautomatisering verder kunnen ontwikkelen." 

Altijd op de hoogte blijven?