Pepperl+Fuchs brengt AS-interface gateways bij de tijd

28 november 2022 redactie AutomationNL Pepperl+Fuchs

Een AS-interface is een kosteneffectieve oplossing voor de integratie van sensoren en actuatoren. Aan één van de belangrijkste componenten – de AS-interface gateways – is al bijna 20 jaar niets veranderd. De innovatieve AS-interface 3 gateways van Pepperl+Fuchs biedt compleet nieuwe mogelijkheden.

Een uitgekiend design, een modern bedieningsconcept evenals multiprotocol- en IIoT-mogelijkheden brengen de AS-interface 3 gateways weer bij de tijd en zorgen voor een aanzienlijk vereenvoudigde bediening. Geniaal in zijn eenvoud en consequent doordacht – precies zoals klanten van AS-interface 3 gewend zijn.

Doordacht design

De AS-interface 3 gateways heeft een extreem smal ontwerp met een breedte van slechts 37,9 mm. Aansluiting kan zonder gereedschap door veerklemmen aan de voorzijde. Drie RJ45-stekkers zorgen voor eenvoudige communicatie.

Ook het bedieningsconcept is bij de tijd gebracht. Met een geïntegreerde webserver is de configuratie eenvoudig gehouden. Het display bevat alle informatie over mobiele toestellen en sensoren. Bedieningsdrukknoppen zorgen voor een eenvoudige inbedrijfstelling.

Multiprotocol en IIoT-communicatie

De met meerdere protocollen compatibele AS-interface 3 ondersteunt zowel Profinet als Ethernet/IP. Snel schakelen tussen verschillende protocollen is mogelijk via de webserver of een bedieningsdrukknop. Aan te sluiten apparaten zijn eenvoudig te standaardiseren.

De REST API-interface laat een gelijktijdige uitvoering van IIoT-toepassingen en PLC-communicatie toe. Een gestroomlijnd protocol voor communicatie tussen machines biedt toegang tot alle gegevens over de gateway en aangesloten AS-interface apparaten.

Altijd op de hoogte blijven?