NVISO toetst Ewon van HMS Networks aan IEC 62443-4-2 voor cybersecurity

15 juni 2024 redactie AutomationNL

De Ewon remote oplossingen van HMS Networks hebben veiligheid altijd de hoogste prioriteit gegeven. Onlangs is de Ewon Cosy+ oplossing voor toegang op afstand, door NVISO, een wereldwijd erkende expert op het gebied van cybersecurity, getoetst aan de criteria van IEC 62443-4-2 voor cybersecurity. Naarmate de industrie zich verder ontwikkelt, nemen ook de standaards voor excellentie toe, waarbij IEC 62443 steeds meer wordt gezien als de benchmark voor cybersecurity in industriële automatiseringstechnologie.

Inzicht in de IEC 62443-normen

De IEC 62443 normen leveren een uitgebreid kader voor het beveiligen van industriële apparatuur tegen cyberbedreigingen en vormen een aanvulling op het reeds bestaande ISO 27001 kader, dat zich voornamelijk richt op IT-beveiliging. De IEC 62443 normen beschrijven de essentiële eisen voor het beschermen van industriële systemen tegen inbreuken op de beveiliging. Voor machinebouwers, systeemintegrators en fabrieksexploitanten is naleving van IEC 62443 cruciaal voor IIoT beveiliging.

 Cédric Bassem, Senior Manager Application and Product Security bij NVISO: “Een van de sterke punten van IEC 62443 is dat het een raamwerk biedt dat IIoT-fabrikanten kunnen gebruiken om de beveiligingseisen van hun apparaten af te stemmen op de cybersecurity ambities van de fabriekseigenaren.”

Hoe worden de IEC 62443-normen geïmplementeerd?

Het ontwikkelen van een veilige automatiseringsoplossing begint met het identificeren van risico's door middel van een gedetailleerde dreigingsanalyse voor de betrokken systemen en componenten. Dit leidt tot het opstellen van een robuust beveiligingsplan. De volgende stap is het vaststellen van geschikte processen en ervoor zorgen dat het personeel wordt getraind in beveiligingsprotocollen. Beveiliging gaat verder dan technologie en omvat goed gedefinieerde processen en gekwalificeerd personeel.

Gezien het veranderende karakter van cyberbedreigingen is het van vitaal belang dat beveiligingssystemen zich voortdurend aanpassen. Continue bewaking, onderhoud en updates zijn essentieel voor het handhaven van de beveiliging.

Ewon Cosy+ is beoordeeld op de IEC 62443-4-2 criteria

Voor de Ewon remote oplossingen van HMS Networks is veiligheid de hoeksteen. De commitment aan cybersecurity wordt aangetoond door naleving van certificeringsnormen, zoals ISO 27001.

Om te kunnen voldoen aan de hoogste cybersecurity normen, werkt HMS Networks samen met NVISO, een toonaangevende onafhankelijke organisatie die is gespecialiseerd in industriële cybersecurity. Nviso versterkt de beveiligingsmaatregelen van Ewon door regelmatig te testen, trainingen te geven en andere periodieke beveiligingscontroles uit te voeren.

Onlangs is de Ewon Cosy+, met steun van NVISO, geëvalueerd aan de hand van de IEC 62443-4-2 normen. Gezien de beoordelingsresultaten is Ewon® by HMS Networks ervan overtuigd dat hun product naadloos integreert in de klantomgeving en hun IEC 62443 implementatie en roadmap ondersteunt.

Het belang van cybersecurity in IIoT

Sébastien Thinnes, Ewon Product & Marketing Director, onderstreept het belang van cybersecurity en IEC 62443 voor klanten: "De beveiliging van onze IIoT oplossingen is van het grootste belang. Door het implementeren van IEC 62443 normen, zorgen we ervoor dat onze producten robuuste bescherming bieden tegen opkomende bedreigingen, waardoor we de industriële activiteiten van onze klanten veiligstellen."

Altijd op de hoogte blijven?