NMi Group, wereldwijd toonaangevend in essentiële diensten voor Advies, Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (ATICC), kondigt de overname van Minerva Metrology and Calibration aan, een vertrouwde, gerespecteerde aanbieder van kalibratiediensten gevestigd in de Benelux. Deze strategische zet onderstreept NMi Group’s toewijding aan het versterken van haar diensten in de volledige productwaardeketen door middel van een buy-and-build-strategie.

Minerva Metrology and Calibration voegt een aantal nieuwe kansen toe, meent NMi Group: 

- Regionale Uitbreiding: Minerva’s geaccrediteerd ISO/IEC 17025 laboratorium breidt niet alleen de kalibratie diensten van NMi Group in de Benelux uit, maar versterkt ook onze klantdekking en marktpositie in de DACH-regio.
 
- Expertise in Beoordeling: Minerva's ruime ervaring met andere kalibratielabs verzekert een ongeëvenaarde kwaliteitsborging en uitmuntende dienstverlening.

- Fluke Reseller: Minerva Metrology and Calibration’s status als distributeur van Fluke Kalibratie versterkt de capaciteiten verder van NMi Group en biedt toegang tot hoogwaardige kalibratieapparatuur en instrumenten aan klanten.

- Training en Ontwikkeling: Minerva's toewijding aan training verrijkt NMi Group’s aanbod verder, en voorziet klanten van de nodige kennis en expertise om de waarde van hun kalibratiediensten te maximaliseren.

Siebe Borger, de vorige eigenaar en Commercieel Directeur van Minerva Metrology and Calibration, uit zijn enthousiasme over de overname: ‘’Samenwerken met NMi Group creëert spannende mogelijkheden voor Minerva Metrology and Calibration om ons bereik en capaciteit uit te breiden. We zijn trots op wat we hebben bereikt in het bieden van exceptionele kalibratiediensten, en we kijken ernaar uit om NMi Group’s middelen in te zetten om ons aanbod te versterken en onze klanten nog beter te bedienen.’’

Yvo Jansen, CEO van NMi Group, sluit zich hierbij aan en benadrukt het strategische belang van de overname. ‘’Minerva Metrology and Calibration’s reputatie voor kwaliteit en expertise komt naadloos overeen met NMi Group’s visie. Deze overname vergroot onze aanwezigheid in de Benelux en versterkt onze toewijding aan het leveren van wereldwijd toonaangevende kalibratie in de volledige productwaardeketen.’’

Onder leiding van Siebe Borger, die betrokken blijft als directeur, zal Minerva Metrology and Calibration aangedreven worden door NMi Group om haar nalatenschap van excellentie te waarborgen, een naadloze overgang te garanderen en de continuïteit van het leiderschap te handhaven tijdens het overnameproces.

De overname van Minerva Metrology and Calibration door NMi Group is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Altijd op de hoogte blijven?