Niryo is een start-up die zich richt op het ontwerpen van compacte collaboratieve robotarmen voor gebruik in onderwijs en manufacturing. Het Franse bedrijf heeft zojuist een financieringsronde van €6.4 miljoen afgerond.

Sinds de oprichting heeft Niryo een naam opgebouwd voor haar toegankelijke collaboratieve robotarmen en de Niryo Studio-applicatie om deze armen te besturen. De meest recente robotarm, de NED2, wordt inmiddels wereldwijd gebruikt en wordt gebruikt in sectoren als onderwijs, onderzoek en opleiding. Grote internationale bedrijven zoals Airbus, Deutsch Bahn, Siemens, Solvay, Coca-Cola en Texas Instrument hebben de cobots van Niryo ook in gebruik genomen.

Met de nieuw verworven financiële middelen plant Niryo verschillende strategische stappen. Allereerst wil men een productlijn ontwikkelen voor professionals. Daarnaast zal er gewerkt worden aan het consolideren van de internationale aanwezigheid van het bedrijf. Er wordt ook gekeken naar nieuwe gebruiksscenario's voor de bestaande productlijn om zo meer marktsegmenten aan te spreken.

Altijd op de hoogte blijven?