Nieuwe sensoren zorgen voor betere objectherkenning

Sensor Leuze

De betrouwbare herkenning van objecten blijft de sleutel voor een hoge automatiseringsgraad en voor soepele processen in de installatietechniek. Vooral in de intra logistiek, verpakkingstechniek en automobielindustrie stellen de objecten die herkend moeten worden bijzonder hoge eisen aan de sensorsystemen.

Grote detectieafstanden, trillingen, omgevingslicht en vervuilingen, in combinatie met objecten met de meest uiteenlopende visuele eigenschappen, vragen om sensoren met een zeer hoge detectiecapaciteit.

Tegelijkertijd zijn economische criteria essentieel. Een hogere automatiseringsgraad wordt in veel toepassingen bereikt door het verhogen van het aantal sensoren, waardoor de behoefte aan sensoren met geoptimaliseerde kosten steeds meer in het middelpunt staat.

De sensoren uit de nieuwe serie 36 van Leuze leveren een perfecte performance tegen een scherpe prijs. Verschillende werkingsprincipes in combinatie met een bovenliggende signaalverwerking leiden tot een uitstekende betrouwbaarheid bij de herkenning van objecten – ook bij veeleisende applicaties. De hoge functiereserve maakt hierbij de herkenning van objecten over grote afstanden mogelijk, of de compensatie van storingsbronnen of vervuilingen over kortere afstanden.

Praktijkvoorbeeld

Op de website van Leuze is een mooi praktijkvoorbeeld te vinden over de herkenning van met folie omwikkelde pallets.

Als transportbeveiliging worden pallets vaak omwikkeld met folie. De gebruikelijke reflector fotocellen kunnen deze door de depolariserende kenmerken van de gespannen folie niet betrouwbaar herkennen. Omdat deze wijze van transportbeveiliging veel wordt gebruikt, moet de sensor deze speciale objecten met absolute betrouwbaarheid herkennen. Tegelijkertijd wordt gezocht naar een voordelige sensoroplossing, zodat het opschalen van deze applicatie mogelijk is.

De nieuwe reflector fotocel PRK36.D biedt hiervoor een oplossing. De reflector fotocel heeft een speciale optiek voor het absoluut betrouwbaar herkennen van depolariserende objecten. Door het verbeterde design kunnen kosten worden bespaard in vergelijking met de momenteel verkrijgbare sensoren.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of